Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Náklaďák v Ostravě sešrotoval tramvaj: 7 zraněných

Autor: jos, Anna Stramová - 
16. března 2011
11:17

Devastující rána se o půl šesté ráno ozvala se na křižovatce ulici Vítkovická a Železárenská. Přímo před tramvaj linky číslo 10 vjel nákladní automobil. Řidič tramvaje již neměl šanci zastavit a v plné rychlosti do náklaďáku narazil. Zraněno je sedm lidí. Řidič tramvaje bojuje se životem. Policie pátrá po téměř dvou stovkách svědků, kteří tramvají jeli.

Proč nedal nákladní vůz tramvaji přednost a vjel přímo pod její kola se zatím neví. Výsledek je však jasný. Sedm zraněných. Z toho řidič (42) tramvaje velice vážně. Hasiči ho museli téměř půl hodiny vyprošťovat. „Utrpěl menší oděrky a pohmožděniny ale především vážné poranění nohou,“ sdělil mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. Skončil na urgentním příjmu nemocnice v Ostravě-Fifejdách.

Nehoda se stala v 5:25 hodin mezi tramvajovými zastávkami Důl Hlubina a Dr. Malého na křižovatce ulic Vítkovická a Železárenská. Tramvaj následkem nárazu vykolejila. „Škoda na tramvaji byla odhadnuta na 500 tisíc korun,“ uvedl Martin Drápal z Drážní inspekce. Tatra ani její řidič si neodnesli jediný škrábanec. V té době přitom v tramvaji cestovalo 200 cestujících. Další čtyři zranění byli poodvážení do Městské nemocnice s lehkými úrazy. Zbytek byl ošetřen na místě.

Alkohol policisté u řidiče Tatry vyloučili. Avšak podle tiskové mluvčí ostravské policie Gabriely Holčákové je řidič Tatry jednoznačně na vině. Za poslední čtyři roky se na tomto místě stalo již 17 podobných nehod. Policie případ i nadále vyšetřuje. „Muž bude obviněn pravděpodobně z obecného ohrožení ale vše je zatím ve vyšetřování,“ dokončila Holčáková. Ulice Vítkovická je až do odvolání uzavřená.

chachar68 ( 17. března 2011 10:29 )

Jednu dobu se všude říkalo "je v nebezpečí života" Taky docela nonsens ....

chachar68 ( 17. března 2011 10:27 )

Co to je za blbost: "Tatra ani její řidič si neodnesli jediný škrábanec."? Náklaďák vyhodí tramvaj z kolejí a nemá ani škrábnutý lak? Už z principu na náklaďáku musí být škoda minimálně 50-150tkč. Ne-li více, protože je to auto se speciální nástavbou. Redachtóóři, styďte se!

pensilvania ( 16. března 2011 13:03 )

oni to po sobě nečtou, aby byli první kdo to zveřejní, navíc obecně nekladou důraz na kvalitu toho co napíší ale hlavní je rychlost a množství krve co ta zpráva obsahuje

e.44 ( 16. března 2011 12:20 )

jak můžete o někom, kdo bojuje o život, napsat, že bojuje se životem?

Zobrazit celou diskusi