Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Těla obětí naložili do chladících vagonů: Putine, pošli mi syna domů, prosí matka

Autor: ČTK, simao - 
20. července 2014
15:15

Záchranáři v místě dopadu malajsijského letounu našli těla 196 z celkových 298 obětí. Nyní by měla být uložena v chladicích vagonech ve městě nedaleko místa pádu letadla. Spekuluje se však, že je proruští separatisté odvážejí pryč! A pozůstalí se bouří: "Putine, pošli nám je domů, pošli je domů," prosila ruského prezidenta matka, jejíž syn s přítelkyní nasedli do letu MH17.

Přišla o syna, který seděl v boeingu do Kuala Lumpur po boku své přítelkyně. Nizozemci Bryce Fredricksz (†23) a Daisy Oehlers (†20) jsou nyní mezi oběťmi tragédie letu MH17. A Bryceova matka Silene zoufale prosí o jejich těla.

"Někde tam leží na podlaze, nevím, kde jsou. Chci jim zajistit jejich pohřeb a nemůžu. Nevím, kde jsou. Chci je zpátky, chci své děti zpět. Podívejte se na tyhle lidi, jsou krásní," vzlykala a ukazovala fotku mladého páru na letišti v Amsterdamu. Její příběh zachytila stanice Sky News.

Zoufalá matka vyslala prosbu i směrem k ruskému prezidentu Putinovi. Ten je s proruskými separatisty, kteří oblast ovládají, často spojován. A to kvůli vojenské podpoře, která však po děsivém incidentu možná skončí...

Video  REKONSTRUKCE: Sestřelené letadlo: Kdo všechno byl na palubě?  - BLESK.TV
Video se připravuje ...

Rebelové odváží těla pryč?

Silene vystoupila veřejně i proto, že se proslýchá, že rebelové odváží těla mrtvých pryč z oblasti. A neznámo kam. Dnes už v místě neštěstí neleží celá lidská těla a záchranáři hledají pouze jejich části, uvedl zpravodaj agentury AP Zástupci ukrajinských úřadů ani účastníci záchranné akce nejsou schopni říci, co se stalo s ostatky zbývajících 102 obětí, které se doposud vypátrat nepodařilo.

Zaměstnanci železnice, na které se odvolává agentura Reuters, uvedli, že ostatky nalezených obětí byly v noci naloženy do chladících vagonů na nádraží ve městě Torez, ležícím nedaleko místa nehody.

Vagony prohlédli pozorovatelé OBSE. Alexander Hug z pozorovatelské mise uvedl, že se svými kolegy viděl pytle s ostatky, nebyli ale schopni je spočítat. Podle vysoce postaveného představitele samozvané Doněcké lidové republiky Sergeje Kavtaradzeho jsou ve vagonech těla 196 obětí. "Zůstanou tady, dokud se nepodaří vyřešit, co s nimi," poznamenal Kavtaradze.

Kyjev znovu obvinil proruské separatisty, že dělají všechno pro to, aby zničili důkazy, které potvrzují, že letoun sestřelila ruská raketa. Lysenko rovněž tvrdí, že separatisté odvezli 38 těl do regionální nemocnice v Doněcku.

walkirije ( 21. července 2014 22:23 )

http://www.youtube.com/watch?v=dzRx5Uilia4. a tak to ziji lide deně na jihovychode ukrainy. jak to že toto nikdo ne vidi a jak to že toto prochazi ukr vladě? furd si myslite že toto neni genocid?

czrus ( 21. července 2014 18:23 )

OBSE na Ukrajině: Nebrání nám povstalci, ale novináři a zevlouni http://czech.ruvr.ru/news/2014_07_21/OBSE-na-Ukrajine-Nebrani-nam-povstalci-ale-novinari -a-zevlouni-7522/

czrus ( 21. července 2014 18:01 )

HDIS USA + EU nelezli na Ukrainu a neopsadili tam fasistyma tak na Ukraine by byl dnes MIR , inom prez 500 000 uprychliku preslo do Russii , s Ukrainy a viz kolika uz je mrtvi ? a viz kolika porezany na ORHANY DO EU a do USA do SVETA , TO je bomba biznes Poistevna vsechno PLATI , heski co ??? koste te ptam HESKI CO ??? a ty tadi povidas za 300 cizinu , co nam Russam vesa na krk USA , TO JE MOZNI ??? NEJDE TO TAK PONASETSA NEJDE LIDI , TO JE VASA VINA ZE USA ZABILA TEHLE LIDI , VY VOLOVE PLATITE NATO , a pak se umiraji lidi v celem svete

zarazenyprd ( 21. července 2014 15:51 )

Já mrtvoly nekradu. Ani když má zlaté zuby nebo drahé hodinky.

kajenka52 ( 21. července 2014 11:52 )

Tá matka neviem prečo prosí Putina ba yjej posla syna domov. To nevie rozlíšiť kde je Ukrajina a kde Rusko? Vlastne čo sa čudujem, veď to tu vidím v zahraničí. že oni nevedia ani kde leťí Slovenako a Cesko . Ešte ani poriadne nevychladli trosky z lietadla a už vinník bol jasný Tiež by ma zaujímalo čo sa stalo s pasažiermi strateného lietadla tej istej spoločnosti. Mám sa na to opýtať Putina? Čo myslíte ? Lebo ten je vinný aj za globálne oteplovanie sveta,tak má prehlad Trápi niekoho na svete, že v Gaze každý deň zomierajú synovia, dcéry, ženy , starci, proste civilisti? Trápi to niekoho alebo to je ďaleko a to sa nás netýka? To nie je európan tak nech skape? Kde je OSN? Čo robí táto organizácia? Načo sú tam tí ľudia ? Len aby brali peniaze na úkor nás všetkých? Tak , sme ľudia ktorí sú bez citu ale aj na nás dôjde. Urobte si každý selfie lebo teraz to frčí.

Zobrazit celou diskusi