Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Prokletý ostrov: Pavel Rímský bez zaváhání pátrá po vražedkyni zmizelé ve stínech

Nervy drásající příběh jednoho z nejlepších autorů žánru. Napětí od prvního až po poslední tón nahrávky. Velké gradující finále. To a ještě mnohem více je Prokletý ostrov v audioknižním provedení.
Nervy drásající příběh jednoho z nejlepších autorů žánru. Napětí od prvního až po poslední tón nahrávky. Velké gradující finále. To a ještě mnohem více je Prokletý ostrov v audioknižním provedení.  (Autor: Blesk, Tympanum)
Autor: Ivan D. Hladík - 
21. srpna 2018
08:00

Nervy drásající příběh jednoho z nejlepších autorů žánru. Napětí od prvního až po poslední tón nahrávky. Velké gradující finále. To a ještě mnohem více je Prokletý ostrov v audioknižním provedení.

Píše se rok 1954 a vykonavatel federálního soudu Teddy Daniels se svým novým spolupracovníkem Chuckem Aulem přijíždějí na ostrov, kde sídlí nemocnice pro duševně choré zločince. Mají za úkol vyšetřit zmizení několikanásobné vražedkyně Rachel Solandové, která se nyní volně pohybuje po ostrově, ačkoliv měla být držena v cele pod stálým dohledem.

Pusťte si ukázku z audioknihy:

Video  Nervy drásající příběh jednoho z nejlepších autorů žánru. Napětí od prvního až po poslední tón nahrávky. Velké gradující finále. To a ještě mnohem více je Prokletý ostrov v audioknižním provedení.  - Blesk, Ivan D. Hladík, Tympanum
Video se připravuje ...

Když se nad ostrovem přežene smrtící hurikán, nabývá případ stále temnějších a zlověstných rozměrů. Objevují se známky experimentů, děsivých chirurgických zákroků a smrtelných protitahů, prováděných ve skryté stínové válce. Nikdo z ostrova nevyvázne bez šrámů, protože v nemocnici není nic takové, jak se zdá být. Temně napsaný thriller kromě atraktivního děje zároveň nastoluje i mnohem závažnější otázky, mezi něž patří zneužití osobní moci, vina a trest či smysl spravedlivé odplaty.

Připomeňte si filmové zpracování ve videu:

Video  Prokletý ostrov (Shutter Island), česká premiéra: 25. 2. 2010. • TRAILER  - Bontonfilm
Video se připravuje ...

Ať už jste viděli vynikající filmové zpracování Martina Scorseseho z roku 2010 s Leonardem DiCapriem v hlavní roli nebo neviděli, je to úplně jedno. Příběh si s tímto audioknižním titulem užijete stejně, jako by se před vámi rozprostíral poprvé. Pokud se o některých hereckých rolích říká, že působí, jako by byly napsány pro konkrétního herce, Prokletý ostrov se pod režijním vedením 3 Bees jeví jako kniha napsaná hlasu Pavla Rímského (69).

On je alfou a omegou mnoha úspěšných titulů, ožívají díky němu například nejlepší severské detektivky. Tady Rímský vychytává drobné i více jasné hranice dělící několik postav, přenáší bez zaváhání letmé i výraznější stíny hrozícího nebezpečí a napětí, se kterým plynule, obezřetně, násilně i přirozeně posluchače provádí jednotlivými větami do strhujícího finále.

Těžko uvěřit, že kniha Prokletý ostrov je patnáct let starou záležitostí. Samotný text působí svým provedením velmi moderně. Americký spisovatel Dennis Lehane (53), mimo jiné i autor detektivního románu Gone, Baby, Gone, jenž byl roku 2007 také natočen, si rozhodně se čtenářem umí pohrát. I opakovaně, aniž by kouzlo příběhu závažně vyprchalo. Rímský dokáže tuto magii beze zbytku převést do zvukové podoby, jíž kvalitně doplňuje podkresová hudba. Zrodil se tak titul, který večerům, kdy se už dříve smráká, dodá tu správnou atmosféru a posluchače bez okolků vyzve k návštěvě dokonalého Prokletého ostrova.

Hodnocení: 100 %

Dennis Lehane

Prokletý ostrov

Čte: Pavel Rímský

Režie: 3 Bees

Stopáž: 2 mp3 CD, 15 hodin

Vydavatel: Tympanum, 2017

Vydavatel knihy: Olympia, 2009

Počet stran: 337

Zobrazit celou diskusi