Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Report: Angerfist v Praze ukázal, proč je jedničkou hardcoru. Je skvělý DJ a skromná megahvězda

Angerfist to v Praze pořádně rozjel.
 (Autor: Secrets of Music)
Autor: shp - 
26. února 2018
16:00

Každý, kdo zná hardcore, ví zároveň moc dobře, kdo je Angerfist. Maskovaný poděs je nejznámějším zástupcem tohoto žánru, za což můžeme děkovat bohu či za to vzývat satana. Záleží na úhlu pohledu. Tenhle týpek to totiž za mixpultem umí, hraje skvěle, a i když je megahvězdou, která hraje po celém světě, nikdy mu sláva nestoupla do hlavy. Hudebníci napříč nejrůznějšími žánry by si z něj mohli vzít příklad.

Do klubu jsme dorazili krátce po 11. hodině večerní a po lehce komplikované akreditaci jsme se již mohli věnovat kamarádům. Na Angerfista totiž dorazilo asi 90 % české hardcore rodiny. S lehkou nadsázkou lze říct, že znal na parketu každý každého. Než došlo na zahraniční hvězdy, zahříval přítomné pořadatel X-Massacru Dave.LXR pod svým hardcore/indsutrial/crossbreed alteregem Dexide. Na poměry Stormu bylo plno. Angerfist evidentně táhne a v klubu to bylo vidět.

Jako support před maskovaným démonem ze stáje Masters of Hardcore vystoupil Furyan, který svou produkci vydává na letitém labelu Neophyte Records. Tento DJ se proslavil především bootlegy a tvorbou s výraznými samply z trap a hip-hop tracků. Zahrál společný track s Angerfistem Hoax nebo trap klasiku DJ Snake & Lil Jon - Turn Down For What ve svém provedení Furyan - For What. Na zahřátí fajn, ale stejně jsme už všichni chtěli slyšet Dannyho Masselinga aka Angerfista.

Ještě před jeho setem jsme měli možnost s ním krátce pokecat. A je to pořád ten samý, dobrý Danny. Jde o největší světovou hvězdu hardcoru, ale přesto zůstala nizozemská legenda tvrdé elektronické hudby nohama pevně na zemi. Prohodil s námi pár vět a bylo to příjemné setkání. Žádné hvězdné manýry, je to normální fajn chlap, se kterým byste rádi zašli na pivko a vyměnili s ním pár slov. A za to si Dannyho moc ceníme. Jsi cool, člověče!

Angerfist začal svůj set hezky od podlahy. Zahrál starší produkci jako Angerfist - Incoming nebo Angerfist - Bite Your Style. Hlavně nám Danny všem ukázal, že hraní v klubu myslí jinak než na velkých akcích. Proto zazněl i crossbreed odpal I:Gor - This Is What I Am. Angerfist zahrál mainstream hardcore, rychlejší uptempo v podobě Angerfist - Stainless Steel (System Overload Remix) a nakonec i frenchcore. Tracky jako Radium - Rockin Fire nebo Angerfist & Dr. Peacock - Inframan nechyběly.

Samotný konec patřil tracku Angerfist - The Promqueen’s Finest Drug. Rozhodně zaznělo nejvíc tracků z Dannyho nejnovějšího alba Creed of Chacos. Byla to prostě jízda jak se patří. Kdo neměl dost, očekával ho náklep v podobě závěru v režii Hungry Beats. I když vystoupil jenom Filip, jelikož Kryštof zrovna hledal své spirituální já na Srí Lance, byla to fajn tečka v podobě řízného domácího frenchcoru. My jsme domů odcházeli spokojení. Uvidíme se zase na Dr. Peackovi.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi