Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Recenze: Kniha lokomotivy vás provede po kolejích historie vlaků

Recenze: Kniha lokomotivy vás provede po kolejích historie vlaků
Recenze: Kniha lokomotivy vás provede po kolejích historie vlaků  (Autor: nakladatelství Universum)
Autor: Dagmar Čechová - 
6. října 2017
14:49

Vlaky a lokomotivy jsou fenoménem pro lidi všech věkových kategorií. Děti i dospělí obdivují tyto mocné stroje už desítky let a snad každý malý chlapec má doma aspoň jednu mašinku. Kniha Lokomotivy: Ilustrované dějiny techniky je tak pro ně jako stvořená. 

Vlaky patří ke každodennímu životu valné většiny z nás. Ať už dojíždítě do práce nebo aspoň sem tam vyrazíte na výlet, vlaky jsou jedním z nejvíce využívaných hromadných dopravních prostředků ve světě. Tyto masivní stroje nás fascinují už mnoho generací. Lépe porozumět jim můžete nyní i díky knize Lokomotivy.

Ilustrované dějiny techniky přinášejí historii vlaků od parních lokomotiv až po dieselové vlaky. Dozvíte se o přepravě osob i nákladní železniční dopravě. Dozvíte se zajímaosti o nejrůznějších typech lokomotiv, národních speciálech či zvycích z dob dávno minulých.

Celou knihu provází bohatá fotografická příloha, která bezvadně ilustruje svět vlaků, jak jej všichni známe. Text, který je základním kamenem kniha je pak velmi čtivý a zajímavý. A bez problému si ho užijí i děti, které rozhodně nebude nudit.


Michael Dörflinger

Lokomotivy: Ilustrované dějiny techniky

nakladatelství Universum, 2017

304 stran

Hodnocení: 90 %

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi