Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Děsivá panenka Annabelle se vrací i jako první horor, který smíte prožít na vlastní kůži

Autor: Ivan D. Hladík - 
6. srpna 2017
10:00

Tohle tu ještě nebylo! Diváky prahnoucí po strachu čeká za pár dní premiéra pokračování duchařského příběhu o zlu ukrytém do děsivě vyhlížející panenky Annabelle. Vůbec poprvé ale bude podobný film uveden ve „smyslovém“ provedení.

Annabelle 2 : Zrození zla je pokračováním hororu z roku 2014 „Annabelle“. V prvním příběhu nastávající manželé John (Ward Horton, 41) a Mia (Annabelle Wallis, 32) Formovi čelí „dokonalému dárku“ v podobě staré porcelánové panenky, která v sobě však ukrývá nezastavitelného démona. Ve filmu Annabelle 2: Zrození zla pak od 10. srpna budeme moci sledovat další osudy spojené v jednom okamžiku se zákeřným zlem. Výrobce panenek se svou manželkou přijmou několik let po tragické smrti jejich dcerky do svého domu řádovou sestru a několik dívek ze zavřeného sirotčince. Zanedlouho se i ony stanou terčem aktivit Annabelle, posedlého výtvoru.

Děsivá panenka Annabelle se vrací do kin 10. srpna 2017. Děsivá panenka Annabelle se vrací do kin 10. srpna 2017. | Vertical Entertainment

Je třeba si přiznat, že původní film nebyl ničím převratným. Obecně poslední roky úroveň hororových filmů klesá a divák je navíc otrlejší, než byl, řekněme, ve zlaté éře 80. a 90. let. Jak se však chlubí distributor, Annabelle si oblíbily miliony diváků po celém světě. A je to pravda. I v Česku názor na první snímek rozdělil diváky na dvě poloviny – první si libovala díky klasickým lekačkám, druhá vyčítala filmu přílišnou předvídatelnost a lacinost. Tak nebo tak, film na trhu uspěl a své náklady dokázal mnohonásobně vrátit. Bylo tedy jen otázkou času, kdy přijde pokračování. Je tady.

Podívejte se na upoutávku filmu:

Video  Děsivá panenka Annabelle se vrací do kin 10. srpna 2017. • trailer  - Vertical Entertainment
Video se připravuje ...

Tentokrát distributor vsadil ještě na jednu kartu – přinést pokud možno skutečný prožitek. I proto bude vůbec poprvé v Česku uveden hororový snímek také v kině 4DX. „Dlouho jsme usilovali o uvedení tohoto žánru do speciálních 4DX sálů. Chceme divákům poskytnout ucelený zážitek, plný skutečného napětí,“ řekl k uvedení filmu marketingový ředitel Cinema City Robert Švec. Annabelle 2: Zrození zla v tomto kině tak doprovodí pohybové efekty a efekty dráždící smyslové buňky, tedy čichové vjemy, výbuchy vody, lechtání nohou či zad a další možnosti zdejší techniky. V chudé nabídce hororových filmů tak může být nová Annabelle poměrně osvěžující letní jednohubkou.

Annabelle 2: Zrození zla

Česká premiéra: 10. 8. 2017, Vertical Ent.

Horor / Mysteriózní / Thriller

USA, 2017, 109 min

Režie: David F. Sandberg

Scénář: Gary Dauberman

Kamera: Maxime Alexandre

Hudba: Benjamin Wallfisch

Hrají: Alicia Vela-Bailey, Stephanie Sigman, Miranda Otto, Anthony LaPaglia a další

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi