Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Líza ze Simpsonů už má po smrti Štáchové nový hlas. Poslechněte si ten rozdíl

Autor: Mii, ČTK - 
30. března 2017
12:49

Hlas postavičky Lízy z oblíbeného kresleného seriálu Simpsonovi po dlouhých letech prošel změnou. Po nedávno zesnulé režisérce, scénáristce a interpretce Máničky Heleně Štáchové, která Lízu dabovala 25 let, se jej ujme Ivana Korolová. Diváci nový hlas uvidí v 28. řadě seriálu v sobotu večer na televizní stanici Prima Cool.

Prima Cool nový hlas uvede v šesti premiérových dílech v sobotu večer. „Efektně dysfunkční rodinka získá novou hlavu rodiny v nečekané podobě pana Burnse, opustí Springfield a odstěhuje se za lepším do Bostonu, odhalí nebezpečnou podstatu Krustyho nových sladkostí a zažije adrenalinové vzrušení dětské lakrosové ligy,“ uvádí Jana Mrákotová z Primy v tiskové zprávě.

Televize odvysílá i rekordní 600. epizodu, speciální čarodějnický díl, který paroduje slavné filmy Hunger Games, Šílený Max: Zběsilá cesta, Goldfinger a Kingsman: Tajná služba.

Nový hlas Lízy není prvním přeobsazením dabingové role v seriálu. Od 13. řady nahradil ze zdravotních důvodu Vlastimil Zavřel v roli otce Homera Vlastimila Bedrnu a po zesnulém Bedřichu Šetenovi, který 25 sérií daboval zaměstnavatele Homera Burnse, se postu ujal herec a dabér Jan Vlasák.

Stejný osud potkal i postavičku zpravodaje Kenta Brockmana, kterého od 27. řady namlouvá Jaromír Meduna po zemřelém Vladimíru Fišerovi. Stálicemi jsou Jiří Lábus jako matka Marge a Martin Dejdar jako Bart Simpson.

Anketa
Líbí se vám nový hlas Lízy Simpsonové v podání Ivany Korolové?
počet hlasujících: 285
Anketa
Líbí se vám nový hlas Lízy Simpsonové v podání Ivany Korolové?
Ano.
57 %
Ne.
43 %
počet hlasujících: 285

Hit jménem Simpsonovi

Seriál s příběhy rodiny Simpsonových z města Springfield je na televizních obrazovkách k vidění už téměř 28 let. Předcházely mu krátké kreslené skeče, v nichž se rodina poprvé v televizi objevila v dubnu 1987. Pro studio Fox cenami ověnčený seriál a jeho hrdinové podle odhadů vydělali miliardy dolarů, víc než 500 milionů dolarů utržil v pokladnách kin celovečerní film z roku 2006 a další příjmy plynou z prodeje triček, figurek i stavebnic Lego s oblíbenými hrdiny.

V České republice se hrdinové seriálu vytvořeného Mattem Groeningem na obrazovce poprvé objevili v lednu 1993 na prvním kanálu České televize (ČT). Prima začala reprízovat všechny řady seriálu na kanálu Prima Cool v roce 2010, v němž ČT skončila 20. řadou s premiérovým vysíláním Simpsonových. Prima dabing pro seriál vyrábí od 21. řady.

Loutkoherečka, scenáristka, režisérka a dlouholetá ředitelka Divadla Spejbla a Hurvínka Štáchová, se kterou se ve čtvrtek lidé naposledy loučí ve velké obřadní síni strašnického krematoria v Praze, namlouvala Lízu Simsonovou od počátku vysílání seriálu v Česku.

Zobrazit celou diskusi