Loutkoherečka, scenáristka, režisérka, dabérka a také hlas Máničky a bábinky ze Spejbla a Hurvínka zemřela v noci na středu.

Kromě slavných dřevěných postaviček propůjčovala hlas také Líze Simpsonové a televize Prima, která oblíbený animák vysílá, už teď ví, kdo její hlas nahradí. „Úmrtí Heleny Štáchové je nám velmi líto. Paní Štáchová byla ale skutečný profesionál a v momentě, kdy jí její zdravotní stav již nedovolil plně se věnovat dabingu, neprodleně nás o této skutečnosti informovala a celou záležitost řešila. S jejím souhlasem tak bude dabovat oblíbenou Lízu Simpsonovou Ivana Korolová,“ prozradila Blesk.cz mluvčí Primy Jana Mrákotová.

Připomeňte si hlas Štáchové v Simpsonových!

Video
Video se připravuje ...

Zemřela Helena Štáchová (†72), hlas Lízy Simpsonové! FTV Prima

Ivana Korolová není jen herečka a dabérka, ale také zpěvačka. Její hlas znáte například z této televizní reklamy.

 

Na nový hlas Máničky a bábinky se v Divadle Spejbla a Hurvínka, kde Štáchová byla od roku 1996 ředitelkou, připravili mnohem dříve. „Co se týká Máničky a bábinky, tak Helenka se ještě postarala o svoji nástupkyni, se kterou já již hraju dvě inscenace v divadle, takže o tu je do budoucna postaráno. Je to nesmírně talentovaná příjemná mladá dáma, jmenuje se Maruška Šimsová a myslím si, že se o ty dvě figurky dokáže hezky postarat,“ uvedl její divadelní kolega Martin Klásek ve vysílání Radiožurnálu.   

Dabérka zemřela obklopena svou rodinou. Smutnou zprávu oznámila její dcera Denisa Kirschnerová.

Podívejte se na jeden z posledních rozhovorů Štáchové pro TV Relax!

Video
Video se připravuje ...

Poslední rozhovor s Helenou Štáchovou TV RELAX


Fotogalerie
15 fotografií