Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tři osudové rány zesnulé Heleny Štáchové: Autonehoda, smrt dítěte a návrat rakoviny

/
  • Jaké tři osudové rány potkaly Helenu Štáchovou (†72)?
    23. března 2017 ● 13:31

    Připravovala se na nejhorší! Proto také Helena Štáchová (†72) v minulých měsících jmenovala svou nástupkyni v roli Máničky. V rozhovoru pro Blesk to řekl hlas Spejbla a Hurvínka Martin Klásek (60).

  • 1.

    1. rána

    V roce 1984 měla Helena těžkou autonehodu. Kvůli řidiči, který jí nedal přednost, proletěla předním sklem a následky byly pro krásnou ženu fatální. Měla odříznuté rty a nos, spoustu řezných ran a poraněné oko.

    Hrozilo, že oslepne. „Nevycházela jsem z domu, zrcadla rodina zakryla, abych se neviděla,“ přiznala sama Štáchová. Pomohly až desítky plastických operací.

    Lékaři jí vrátili obličej téměř do stejného stavu.
    Autor: Archiv ČT, ARA

  • 2.

    2. rána

    Když se Helena trochu zotavila z nehody, onemocněl její manžel Miloš Kirschner (†69). Kvůli těžké cukrovce dokonce přišel o nohu, ztrácel zrak.

    Po jeho smrti musela vdova Helena svést velkou jedenáctiletou bitvu o Spejbla a Hurvínka s Městským úřadem sociálních služeb v Plzni. Požadoval mimo jiné 400 tisíc korun ročně za používání jmen slavných loutek. 

    Miloš Kirschner s Hurvínkem
    Autor: Foto: A. Malachovský, J. Poláček

  • 3.

    3. rána

    Helena měla s manželem tři děti. První dcera bohužel žila jen jeden den. Pak se narodila Denisa (42), která vystudovala kulturologii a je dnes dramaturgyní divadla, a Miloš (40), výtvarník, jemuž rodina přezdívá Miki. Právě od nich se očekává, že nyní po mamince převezmou divadlo a povedou ho dál.

    1978 - S dětmi a manželem, bývalý principálem Divadla S+H Milošem Kirschnerem (†69).
    Autor: Foto Aha! – Petr Novotný, ČTK, ČT, ara

    VIDEO: Zemřela Helena Štáchová

  • 4.

    Premiéru už nestihla

    Syn zesnulé Miloš měl 3. března v divadle premiéru své hry pro dospělé Spejbl a město hříchu. Byl na ní soused z pražských Střešovic, muzikant Milan Dvořák (82).

    „Helenka hru už neviděla. Telefonoval jsem jí, že se to Mikimu povedlo, měla radost. Netušil jsem, že je to naposledy, co slyším její hlas... Odešla mi dobrá kamarádka, sluníčko,“ dodal smutně Dvořák.

    Helena Štáchová s dětmi Miloše a Denisou a Martinem Kláskem
    Autor: Foto: A. Malachovský, J. Poláček

  • 5.

    Pláče i Líza Simpsonová

    Kromě Máničky a bábinky Kateřiny osiřeli také Simpsonovi, kde Helena mluvila Lízu. „Paní Štáchová byla skutečný profesionál a v momentě, kdy jí její zdravotní stav již nedovolil plně se věnovat dabingu, neprodleně nás o této skutečnosti informovala a celou záležitost řešila. S jejím souhlasem tak bude dabovat oblíbenou Lisu Simpsonovou Ivana Korolová,“ řekla Blesku mluvčí TV Prima Jana Mrákotová.

    Lízu v Simpsonových teď bude dabovat Ivana Korolová
    Autor: Foto Aha! – Petr Novotný, ČTK, ČT, ara

    VIDEO: Helena Štáchová propůjčila hlas Líze v Simpsonových

    Video
    Video se připravuje ...

    Zemřela Helena Štáchová (†72), hlas Lízy Simpsonové! FTV Prima

    Fotogalerie
    45 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy