Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Separatisté obviňují Ukrajince: Zabíjíte naše ženy

Autor: ČTK - 
11. června 2015
10:01

Při ostřelování východoukrajinské Horlivky ukrajinskou armádou v noci na dnešek zahynuly tři ženy a dvě děti byly zraněny. Oznámilo to ministerstvo obrany samozvané Doněcké lidové republiky. Ukrajinská armáda ohlásila jednoho mrtvého vojáka při přestřelce u Mariupolu, který má dnes navštívit prezident Petro Porošenko.

Podle separatistů dopadaly v noci ukrajinské granáty na obytné čtvrti Horlivky, čtvrtmilionového průmyslového města, které leží asi 50 kilometrů severně od Doněcku. Útok si kromě tří obětí vyžádal těžká zranění šestnáctileté dívky a sedmiletého chlapce.

Velení ukrajinské protipovstalecké operace obvinilo dnes povstalce z těžkých granátometných útoků na obec Šyrokyne, která leží na východním předměstí mariupolského přístavu. Mariupol, který je fakticky frontovým městem, má dnes v rámci své cesty do Doněcké oblasti navštívit prezident Porošenko. Program jeho pobytu drží Kyjev v utajení.

Při útoku separatistů byl jeden ukrajinský voják zabit. Vládní jednotky na útok odpověděly palbou ze zbraní, které minské mírové dohody nezakazují, uvedl Kyjev.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi