Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Ruské tanky na Ukrajině: NATO zvěřejnilo údajné přesuny Putinovy armády!

Autor: ČTK, tp - 
14. června 2014
20:25

Velení NATO dnes na svých webových stránkách zveřejnilo sérii družicových snímků ukrajinsko-ruského pohraničí, které údajně potvrzují přesuny ruské obrněné techniky na Ukrajinu.

Jde zejména o ruské tanky, které jsou stejného typu, jako technika použitá při ruské anexi Krymu. Na jejich přítomnost na Ukrajině si v minulých dnech stěžoval ukrajinský prezident Petro Porošenko.

Tanky podle expertů NATO nemají žádné označení a jsou odlišné od těch, které používá ukrajinská armáda. Snímky podle aliance vyvolávají závažné otázky nad úlohou Ruska v destabilizaci východoukrajinských regionů.

"Ruští představitelé nejednou obelhali veřejné mínění a popírali svou roli v konfliktech na Krymu a na východě Ukrajiny. Zveřejněné snímky by měly zaručit, že se Rusko nezbaví odpovědnosti za své skutky," uvádí se v komentáři ke snímkům.

Podle přiložené mapy byly fotografie pořízeny u ukrajinských měst Makijivka a Snižne v Doněcké oblasti, kde byly zachyceny ruské tanky T-64. Další fotografie zachycují prostor u pohraničního přechodu Dolžanskyj v Luhanské oblasti a zbrojní sklady v Rostově na Donu, odkud bylo údajně deset ruských tanků na Ukrajinu vypraveno.

Rusko podle aliance disponuje asi 2000 tanky typu T-64, které už stáhlo z armádní výzbroje. Značná část z nich je uložena ve zbrojních skladech a podle NATO jsou v bojeschopném stavu.

reggina ( 15. června 2014 01:28 )

Uz jsem to psala vcera, dva obrněné transportéry ukr.armady překročily hranici a vesele se prohanely po ruském území. Prej se "zabloudily"..........tak to amici asi nafotily ty transportéry... Jinak na ruskou ambasádu v Kyjevu házeli molotovy, o tom se nepíše. Ukrajina vyhlásila den smutku kvuli sestrelenemu letadlu, aby ne, kdyz tam byli najemni žoldáci z Polska a Litvy.

anka ( 15. června 2014 00:05 )

souhlas....je o ruske tanky, ktere ruska armada vyradila, ale porad jich 20 tisic udrzuje v chodu....akorat, ze nejde o bandu ignorantu, ale o lidi, kteri tu planovane delaji putinovu propagandu

llpeterll ( 14. června 2014 23:51 )

Banda ignorantů tady , přitom internet před nosem! Ale to by chtěl člověk asi moc, snadnější je dělat ze sebe hlupáky a tvrdit, že Rusáci za nic nemůžou a fotky jsou falešné... Tak co třeba videa přímo z místa dění? https://www.youtube.com/watch?v=FfpcAMQj-4I ... https://www.youtube.com/watch?v=mWPnZinR8uA

sars ( 14. června 2014 22:03 )

 To je představa že zanedlouho budeme bojovat po boku nejhloupější armády na světe , to už jsme ted v pr....

japos22 ( 14. června 2014 21:16 )

Ti už musejí být hodně zoufalí, když používají svůj nechvalně proslavený trik s údajnými satelitními důkazy

Zobrazit celou diskusi