Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muž v Kostelci postřelil seniorku (82): Není to poprvé, co stiskl spoušť, říká policie

Aktualizováno -
11. července 2019
11:32
Autor: DH, ČTK, rc, yks - 
10. července 2019
19:33

Ve středu ve večerních hodinách se v Kostelci nad Labem na Mělnicku ozvala střelba. Podle informací Aktu.cz mělo k výstřelům dojít vedle místní policejní stanice. Podle ČTK tam muž (56) vážně postřelil ženu (82). Ke střelbě mělo dojít po rodinné rozepři. Oběť, která je vážně zraněna, vrtulník transportoval do vinohradské nemocnice. Zadržený muž podle policie střílel z legálně držené zbraně a nebylo to poprvé, co v domě stiskl spoušť.

K incidentu, který málem skončil smrtí, došlo ve středu okolo 18. hodiny večerní v Kostelci nad Labem. Muž tam měl po rodinné rozepři vážně zranit 82letou seniorku. Podle policie po ní střílel z legálně držené zbraně a není to prý poprvé, co se v domě něco podobného odehrálo. 

Policie střelce na místě zadržela. K incidentu došlo podle Aktu.cz v domě, který přímo sousedí s místním policejním oddělením. Na místo byli přivoláni i záchranáři a vrtulník. "Po nezbytném ošetření na místě ženu vrtulník přepravil do pražské vinohradské nemocnice," uvedla mluvčí záchranky Petra Effenbergerová.

Žena je vážně zraněna. Policejní mluvčí Michaela Richterová uvedla, že si případ přebírá středočeská kriminální policie. Šestapadesátiletý muž zůstal ve čtvrtek v policejní cele. Zda kriminalisté muže během čtvrtka obviní, zatím není jasné, řekl ČTK mluvčí středočeské policie Zdeněk Chalupa.

Podle Chalupy muž střílel už vícekrát, minimálně jednou uvnitř domu. Důvodem střelby zřejmě byla rodinná rozepře, řekl mluvčí. Policie zadrženého muže podezírá z pokusu o vraždu.

Video: Střelba v Kostelci nad Labem: Policie zadržela podezřelého

Motyl7 ( 11. července 2019 20:13 )

Střelec první střílel po své manželce a synovi,ale minul je. Už dříve škrtil svojí manželku a vyhrožoval celé rodině, že je vystřílí.

motyl8 ( 11. července 2019 18:50 )

Oběť, která je vážně zraněna je vlastní tchýně střelce !!!

PPP150W ( 10. července 2019 23:37 )

...ženu postřelil neznámý muž...zřejmě rodinná rozepře...policie podezřelého zatkla... Hmm, tak to se jim asi nepředstavil....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání