Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

Alex s dětmi našel v Hlinsku funkční granát: Hře se smrtí přihlížela učitelka

Autor: shp - 
24. května 2019
13:31

Děti z Hlinska zažily během hraní v přírodovědném kroužku životu nebezpečnou zábavu. Alex (10) a jeho kamarádi totiž našli u rybníka funkční granát z druhé světové války. Vedoucí kroužku neodhadla nebezpečí a své svěřence s ním nechala hrát.

Alex šel s kamarády a vedoucí kroužku hledat k rybníku žáby. Namísto obojživelných zvířat však malý chlapec našel něco, co mohlo zabít nejenom jeho, ale i všechny kolem. O případu informovala TV NOVA.

Vypadalo to jako konzerva

Sehnul jsem se a vedle žáby jsem našel takovou konzervu. Zajímalo mě, co to je,“ vypověděl TV Nova Alex. Že je granát funkční, nepoznal ani on ani vedoucí kroužku. „Řekla, že to je asi nějakej cvičnej granát, že tam je nějaká díra, že už nebude použitelnej,“ řekl chlapec. Poté, co si s ním děti hrály, si ho odnesl domů. Rodiče se nestačili divit.

Mohlo se stát velké neštěstí,“ zděsili se následně místní. Přivolaný pyrotechnik pak granát zajistil. Podle strážců zákona udělala vedoucí kroužku velkou chybu, že děti nechala s municí hrát.

Varování policie

Policisté důrazně nedoporučují s takovými předměty manipulovat, ale zavolat hlídku policie přímo na místo,“ poradila mluvčí policie Markéta Janovská.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání