Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Miliardář uškrtil manželku a potom zmizel: Už tři roky ho nikdo neviděl

Autor: DH - 
29. září 2018
06:00

Peter Chadwick (54), realitní magnát ze San Diega, v roce 2012 uškrtil svoji manželku. Když byl po dvou měsících ve vazbě propuštěn na kauci, utekl a už ho nikdo nikdy neviděl. Do dnešního dne se jedná o jedno z nejzáhadnějších zmizení v historii USA.

Realitnímu magnátovi Peteru Chadwickovi v životě nic nechybělo. Měl se svojí manželkou a dvěma syny nádherný dům za několik milionů dolarů, který ležel v jedné z nejdražších částí západního pobřeží, nedaleko San Diega. Rodina na první pohled působila klidným dojmem, s manželkou Quee Choo (†46) spolu byli krásných 21 let. Peterovi se dařilo, byl jedním z nejbohatších realitních magnátů v celých Spojených státech amerických.

Život rodiny Chadwickových se změnil 12. října 2012, kdy pro syny do školy nikdo nepřišel. Policie tak na popud vedení vyrazila do domu na pobřeží, kde ale nikoho nenašla. V ložnici ale bylo patrné, že zde proběhl nějaký souboj, na podlaze ležely ručníky od krve a všude byl popadaný nábytek.

Později toho dne zavolal Peter Chadwick na policii s tím, že je blízko hranic s Mexikem. Tvrdil, že se neznámý muž vloupal do jejich domu a jeho unesl. Výmluva však nikoho nepřesvědčila. Chadwick byl totiž plný škrábanců a jeho výpovědi se neustále lišily. O týden později bylo nalezeno tělo Quee Choo. Pitva prokázala, že byla uškrcena.

Po krátkém vyšetřování, které úspěšně sabotovali ti nejlepší právníci na světě, mohl po dvou měsících ve vazební věznici Chadwick na svobodu. Složil kauci ve výši asi 30 milionů korun.

Miliardář, který musel odevzdat všechny své cestovní doklady, nakonec koupil dům v Santa Barbaře. O dva roky později se po něm ale slehla zem.

Policie zjistila, že studoval podle různých příruček, jak přežít ve světě tak, aby nemusel používat žádné databáze či sítě, podle kterých by ho mohl někdo najít. Četl knihy, které se specializovaly na změnu identity a na to, jak začít svůj život od začátku. Peter si dokonce zjistil, jak postupně vyčerpat ze svých účtů všechny peníze.

„Má takové finanční prostředky, že může být kdekoli na světě,“ uvedla policie poté, co v roce 2015 zmizel neznámo kam. Soudce na něj proto vydal mezinárodní zatykač s odměnou 5 milionů dolarů (110 milionů korun).

Později bylo také zjištěno, že se jednomu ze synů svěřil se svým plánem přejít pěšky kanadskou nebo mexickou hranici a tam získat na černo nějakou práci. Jedna z jeho knih v ložnici nesla název: Jak žít na útěku.

Chadwick tak dodnes zůstává jedním z nejhledanějších mužů USA, jeho případ ale rovněž patří k nejzáhadnějším zmizením světa.

 

fionora ( 30. září 2018 19:41 )

21 let byl spokojený.

panamira ( 29. září 2018 09:27 )

Chi chi chi

snehulak ( 29. září 2018 08:53 )

Proč ji uškrtil tuším, ale neuznávám. Přitom stačilo, vyhrnout jí jenom sukně přes obličej, nebo zhasnout.

centrum ( 29. září 2018 08:07 )

Proč píšete takový nesmysl, že "nic mu nechybělo"? Kdyby mu nic nechybělo, tak by asi byl neuškrtil manželku...

panamira ( 29. září 2018 07:17 )

Ani se mu nedivím.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání