Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Jeptišku znásilnil třináctkrát biskup, konečně ho zatkli

Ilustrace
 (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
21. září 2018
22:55

V jihoindickém státě Kérala byl zatčen katolický biskup, který údajně v rozmezí let 2014 až 2016 třináctkrát znásilnil jeptišku. Čtyřiačtyřicetiletá řádová sestra se na policii obrátila v červnu a tvrdila, že církev i přes její opakované stížnosti nijak nereagovala.

Případ vyvolal celonárodní pozornost a bezprecedentní protesty jeptišek. Biskup Franco Mulakkal obvinění odmítá. Vatikán kauzu dosud nekomentoval.

Čtyřiapadesátiletý biskup byl zatčen poté, co jej tři dny vyslýchala policie. Před soudem stane v sobotu. Vatikán jej ve čtvrtek dočasně zbavil úřadu. „Byl obviněn ze znásilnění,“ uvedl generální inspektor policie města Koči Vidžaj Sakhare.

Mulakkal byl biskupem v diecézi Džalandhár v severoindickém státě Paňdžáb. Řád, jehož je jeptiška členkou, působí ve státě Kérala, který do diecéze Džalandhár spadá. K sexuálním útokům docházelo při biskupových návštěvách kláštera, tvrdí řádová sestra.

Ta se dosud nespojila s médii, ale domáhala se pomoci ve Vatikánu a tento měsíc napsala otevřený dopis papežovu zástupci v Dillí. Uvedla, že to byl už čtvrtý dopis adresovaný Vatikánu.

Křesťané tvoří v Indii menšinu. V rámci celé Indie se k nim počítají tři procenta obyvatel, ve státě Kérala na jihu indického subkontinentu je ale křesťany 20 procent obyvatel. Podle legendy sem v roce 52 připlul jeden z dvanácti apoštolů, svatý Tomáš.

auslak ( 22. září 2018 07:36 )

Bůh mu to odpustí , bůh má to v náplni práce.

pinkfloyd23455 ( 22. září 2018 05:37 )

kdy uz tu zku--venou zlodejskou buz..erantskou bandu zruši!!!

11karel11 ( 22. září 2018 00:27 )

Tak byla jeptiška spokojena. A Biskup se z toho vyzpovídá.

ja-stana ( 21. září 2018 23:17 )

Co fráternice řve? Vstoupil do ní duch svatý.Pořád lepší, když projel frndu jí než malým klukům zadky. To je strašný hnus ti katolíci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání