Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Tragická smrt záchranáře Marka (†24): Při opravování na něj spadlo auto, kolegové už mu nemohli pomoci

Tragická smrt záchranáře Marka (†24): Při opravování na něj spadlo auto, kolegové už mu nemohli pomoci.
Tragická smrt záchranáře Marka (†24): Při opravování na něj spadlo auto, kolegové už mu nemohli pomoci.  (Autor: Facebook)
Autor: yks - 
13. září 2018
05:01

Pomáhal zachraňovat životy jako dobrovolník v Červeném kříži. Řídil sanitku zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje. Životní cesta Marka D. (†24) se však předčasně uzavřela. V pondělí 10. září jeho život ukončila tragická nehoda.

„Zranění jsme měli nahlášeno v pondělí v podvečerních hodinách,“ řekl Deníku mluvčí ústecké záchranné služby Prokop Voleník. Když záchranáři dorazili do vesnice Povrly asi devět kilometrů východně od Ústí nad Labem, kde jejich kolega žil, nemohli pro něj už nic udělat. Podle Voleníka utrpěl zranění neslučitelná se životem. „Na místě zemřel. Kdy se to stalo, musí vyšetřit policie,“ informoval Voleník.

Podle dostupných informací opravoval Marek D. automobil, který na něj spadl. Není jasné, zda k tomu došlo selháním náčiní nebo lidského faktoru. Mluvčí ústecké policie Veronika Hyšplerová potvrdila, že se tamní muži zákona případem budou skutečně zabývat. Markova rodina a jeho kolegové jsou pochopitelně zdrceni. Muž navíc rád fotografoval a pomáhal zakládat internetový portál pro volný čas.

Další podrobnosti vztahující se k tragédii Voleník i policie odmítli zveřejnit. „Vzhledem k tomu, že jsme ho znali jako kolegu i s ohledem k rodině a k okolnosti, že se to stalo v jeho volném čase, nebudeme poskytovat víc informací,“ řekl tiskový mluvčí.

Markovi kolegové se shodují v tom, že na obětavého mladíka budou vzpomínat jen v dobrém. „Byl to milý, hodný, usměvavý, chytrý a extrémně pracovitý kluk. Záchranné službě nebude chybět jen jako zaměstnanec, ale zejména jako člověk. Svou práci řidiče záchranáře plnil vždy stoprocentně. Máru prostě nikdo nenahradí,“ řekl jeden z nich.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání