Nehoda se stala mezi Novou Hospodou a Nevření. „Řidič osobního vozidla Renault podle zatím zjištěných skutečností při projíždění pravotočivé zatáčky dostal smyk a přejel do protisměru,“ popsala policejní mluvčí Pavla Burešová.

Jenže tam zrovna jela toyota, ve které cestoval táta s malým synkem. Srážce se již nedalo zabránit. „Obě vozidla se při našem příjezdu nacházela z větší části mimo vozovku. Řidič jednoho z vozidel a jeho syn byli v okamžiku příjezdu hasičů ve vozidle svědků nehody,“ popsal mluvčí Hasičů Petr Poncar.

Zraněného muže a dítě jsme převáželi na úrazovou a chirurgickou ambulanci plzeňské fakultní nemocnice. Jejich zranění hodnotíme jako středně těžká,“ uvedl mluvčí záchranářů Martin Brejcha.

Druhý z řidičů, pravděpodobný viník nehody, na tom byl mnohem hůř. „Hasiči jej vyndali v bezvědomí předními dveřmi a zahájili resuscitaci, se kterou pokračovali až do příjezdu záchranářů. Srdeční činnost se podařilo obnovit asi po 15 minutách,“ popsal Poncar.

Muže v kritickém stavu převážel do plzeňské fakultní nemocnice vrtulník. „Po několika hodinách, bohužel, svým zraněním podlehl,“ dodala Burešová.

„Na místě jsme dále provedli protipožární opatření, po celou dobu zásahu byla komunikace uzavřena,“ doplnil Poncar. Nehodou se policisté nadále zabývají.

Fotogalerie
7 fotografií