Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Život Italů z článku zavražděného novináře Kuciaka: Sbírka ferrari a luxusní haciendy

Autor: mav - 
2. března 2018
12:07

Kdo jsou Italové, které zavražděný novinář Ján Kuciak (†27) spojil s mafií 'Ndrangheta, a jak si u našich sousedů žijí? Ze spletence podezřelých podnikatelů na východě země vyčnívají dvě osobnosti: Antonino Vadala a Diego Roda. Oba jsou na Slovensku od 90. let a hovoří už celkem obstojně slovensky.


Táhne se za nimi historie kontroverzních obchodů, čemuž napovídá i řada firem, které zakládali, prodávali či nechali zkrachovat. Nevypadá to ovšem, že by tím trpěl jejich osobní život: rozhodně mají kde bydlet i čím jezdit.

Antonino Vadala: Slíbil 1,8 miliardy, nedostali nic

V minulosti figuroval v desítkách firem, aktuálně jich má šest: zejména přes stavebnictví, nemovitosti a reklamu. Zemědělství se zdá být v menšině a zmizela solární energetika. V té se nechvalně proslavil: v Lučenci slíbil vybudovat dvě fabriky za 70 milionů eur (v přepočtu téměř 1,8 mld. Kč), čímž na sebe upozornil, ale skutek utek…

Na Facebooku se »přátelil« s řadou politiků a dalších významných postav, teď od něj dávají ruce pryč. Namočili se do nějaké jeho špíny? S dotacemi se jen tak bez pomoci podvádět nedá… Nicméně bílé »lambo«, kterým se chlubí na Facebooku, si už pořídit stihl...

Video  Italská mafie, Ferrari v obýváku a spojení s vraždou novináře? To vše policie prověřuje  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Diego Roda: Sbírá rudé vozy, ale lidem neplatí

Jméno Diego Roda je v obchodním rejstříku spjato s 24 firmami, v současnosti je ve čtyřech. Zaměřovat se mají na obchod všeho druhu, od jatečního dobytka po závodní auta. Rodovi osobně se patrně daří dobře, ne už tolik jeho společnostem. „Do obýváku si dal ferrari, teď si koupil zase nové ferrari, ale na výplaty lidem nemá,“ řekla TV Joj dojička z jeho firmy.

Další ze zaměstnanců jeho agropodniků zase reportérům ukázal, jak Roda odmítá platit 200 € (5 tis. Kč) za kafilerii a mršiny krav a telat nechává navzdory předpisům zakopat do země. Fárem se ale chlubit nestydí, místní dobře vědí, kdo hlučná červená žihadla po ulicích Michalovců prohání. Ve sbírce má třeba i skvost z omezené série Ferrari LaFerrari. Koupit se dá dnes leda v aukci, stojí kolem 200 milionů Kč. Ale Roda s ním jezdil tak neopatrně, že ho v Budapešti pěkně pomlátil.

Vše o smrti novináře Jána Kuciaka čtěte zde >>>

Poslední článek Jána Kuciaka o propojení italské mafie a slovenské politiky najdete zde >>>

Video  Vražda novináře a jeho přítelkyně: Matka Martiny chystá pohřeb místo svatby  - tv Joj
Video se připravuje ...

pulsar ( 2. března 2018 20:07 )

Taliani upozornovali Slovensko uz davno na mafianske struktury, mafiansky zlodejsky ZDER na cele s primitivnou slizkou Filckou to ignorovali a namiesto toho rozdavali talianom na Slovensko velke dotacie, ludia zo ZDERu sa s mafinami fotili, stetky z financneho ustavu chodili s talianskymi mafianmi na zatrtkove dovolenky, Fico trtka mafiansku stetku a tak dalej. Uz len zato by mal ZDER skoncit! Smrt dvoch mladych ludi je len vysledkom stavu na Slovensku za ktory moze prave zlodejsky mafiansky ZDER! FICO DO BASY!!!

spitfajr ( 2. března 2018 17:21 )

Česká novinářka Pavla Holcová,sorosova presstitutka,aktivistka organizace “Člověk v tísni”(!!!!!!!!!!!!!!!), oficiální zakladatelka “Českého centra pro investigativní žurnalistiku”spolupracovala se zastřeleným slov. novinářem a servírovala mu to co má psát .Teď má policejní ochranu

spitfajr ( 2. března 2018 17:17 )

https://zemavek.sk/majdanizace-slovenska/!Příprava na slovenský majdan v plném proudu!Kuciak byl sorosův presstitut.Žádná italská mafie,ale Chazaři ho nechali zastřelit v očekávání násilného vládního převratu.Potřebují se zbavit Fica a rozbourat soudržnost V4. Na Slovensku se také lidé chtějí zbavit korupce a do ulic a na slovenská majdanizovaná náměstí je svolávají ty samé hlásné trouby jako v Kyjevě, tzn. neziskový sektor a fake news mainstreamová média.

pulsar ( 2. března 2018 15:04 )

FICO DO BASY!!!

hrdadaxo ( 2. března 2018 14:02 )

Kuciak prísal do 6.2.2018 hlavne o podvodoch na DPH spájaných s našou vládou a hlavne MV Kaliňákom - jeho obchodným partnerom a daňovým podvodníkom Bašternákom, o Kočnerovi a jeho podvodoch na DPH teda o našej mafii

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání