Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Novináře s přítelkyní zabila stejná zbraň. Policie zadržela jednoho člověka

Autor: kal, ČTK - 
28. února 2018
19:08

Slovenského investigativního novináře Jána Kuciaka a jeho přítelkyni Martinu Kušnírovou zabila stejná zbraň, uvedl policejní prezident Tibor Gašpar. Na tiskové konferenci oznámil, že policie vyslechla několik lidí a jednoho člověka zadržela. Při třech domovních prohlídkách našla také náboje, střelnou zbraň a drogy.

Slovenská policie se nemůže soustředit jen na jednu verzi vyšetřování vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho přítelkyně, uvedl Gašpar. Zároveň ale řekl, že nadále je nejpravděpodobnější varianta, že čin souvisí s působením italských občanů na Slovensku.

Video  Fico ukázal milion eur za dopadení vraha novináře. Opozice žádá, aby vlivní rezignovali.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Policie už dříve uvedla, že Kuciak a jeho snoubenka byli zastřeleni patrně kvůli novinářově investigativní práci. Kuciak naposledy pracoval na materiálu upozorňujícím na působení italské mafie na Slovensku a na její vazby na osoby blízké slovenskému premiérovi Robertu Ficovi.

Gašpar odmítl poskytnout podrobnosti o vyšetřování vražd; uvedl pouze, že oba mladí lidé byli zastřeleni stejnou zbraní.

Schůzka o detailech vraždy

V obci Veľká Mača u Trnavy, kde se dvojnásobná vražda minulý týden odehrála, policie prověřuje také okolnosti údajné schůzky dvou osob podezřelých z drogových deliktů. Policie se rovněž zabývá zjištěním, že minulý pátek se dvě osoby domlouvaly, že vezmou zbraně a půjdou do Veľké Mače. Policisté podnikli několik domovních prohlídek a zajistili zbraně, náboje a pervitin, řekl Gašpar. Policie přitom zadržela jednu osobu, pro kterou navrhuje vazbu.

Policejní prezident zdůraznil, že zatím není jasné, zda tento případ s vraždami přímo souvisí, ale policie na tuto stopu narazila při vyšetřování a je nutné ji prověřit.

Vše o smrti novináře Jána Kuciaka čtěte zde >>>

Poslední článek Jána Kuciaka o propojení italské mafie a slovenské politky najdete zde >>>

pulsar ( 1. března 2018 01:40 )

To sa dalo hned od zaciatku cakat, KosazNosa ZDER a. s. na cele s Al-Ficom to vyriesi, hodi to na nejake fetky, pripad vyrieseny a rozkradacky v miliardach mozu pokracovat, tupym ficoidnym ovcam to bude stacit

Kardinal ( 28. února 2018 21:27 )

Smer by museli ovládat naprostí idioti, kdyby zabili novináře, který jim fakticky nemohl uškodit! A novinář patrně vraha znal!

hrdadaxo ( 28. února 2018 20:56 )

hodia dto na dílera drog ;) a môžu fičať ďalej - to už je staré p. Kaliňák, Gašpar to už tu bolo. Janko písal o SLOVENSKEJ mafii !!!! https://blog.hlavnespravy.sk/3217/zachrani-smrt-jana-kuciaka-slovensko/

Plesk ( 28. února 2018 20:37 )

Carmin, žena ti prej s někým utekla..

Plesk ( 28. února 2018 20:34 )

 Vidíš Carmin,sluníčkový eurohujer.No to si tomu dal.!!!

Zobrazit celou diskusi