Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Za bílého dne ji zastřelil vlastní manžel: S Blankou se přišly rozloučit desítky blízkých

Autor: vet - 
27. prosince 2017
15:22

Více než stovka příbuzných a přátel se včera v kostelíku na jihlavském ústředním hřbitově rozloučila s Blankou D. (†71). Za bílého dne ji údajně zastřelil její bývalý manžel. 

Smuteční hosté v mrazivém dni zaplnili kapli doslova k prasknutí. Tóny skladeb Balada pro Adélku, Tenkrát na západě a další vháněly přítomným slzy do očí. „Byla to tvrdá, pracovitá a statečná žena, měla velké srdce. Neznám člověka, kterému by nepomohla,“ citoval řečník slova Blančiny přítelkyně Evy.
Když vynášeli z kostela rakev, lidé si stoupali na špičky, jako by se snažili o poslední »dotyk« s Blankou. Atmosféru vystihl stručný hovor dvou mužů: „Katastrofa,“ šeptl jeden. „Slabé slovo,“ reagoval druhý.   
     
Podnikatelku Blanku D. (†71) podle všeho zastřelil 15. prosince v Jihlavě kolem půl druhé odpoledne, když jela ve svém stříbrném voze, její exmanžel Jiří D. (63) jedoucí v druhém autě. Jedna rána zasáhla ženu do hlavy, druhá do plic. Sám pak spáchal u Chrudimi, kam z místa činu odjel, sebevraždu. Tragédii předcházely jejich dlouhodobé spory, které řešila i policie. 

villon ( 27. prosince 2017 17:52 )

Uměla v tom chodit za komárů, transformaci na podnikatelku zvládla taky, šikovně proprala prachy skrz nadace, čímž si vydobyla pověst světice, nabrnkla si o osm let mladšího chlapa a... vtom se něco zadrhlo... Boží mlýny?

obluda.pb ( 27. prosince 2017 16:03 )

Tak minimálně jeden člověk kterému paní nepomohla mne napadá...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání