Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policie Blanku prý nechránila dostatečně: Rodina chce podat stížnost

Autor: dce, ČTK - 
19. prosince 2017
21:02

Vražda v Jihlavě možná bude mít dohru! Rodina a známí si totiž stěžují, že policie brala Blančino (†71) hlášení o výhrůžkách svého exmanžela na lehkou váhu. Blanku zabil její exmanžel Jiří (†63) v pátek v Jihlavě.

Rodina Blanky D. zvažuje, že podá na činnost policie stížnost. "Co já vím, tak byla na policii 1. prosince. Bála se o život, furt jí vyhrožoval," řekl TV Nova rodinný přítel. "Mohli mu aspoň zabavit zbraně," dodal. Podle vyšetřovatele Pavla Kubiše ovšem nebyla krátkodobá ochrana vyžadována.

Blanka byla na policii, když jí manžel dal nůž doslova na krk! "On mě nějakou dobu držel a křičel, tak co, půjdeme jednat? Najednou z pod kabátu vytáhl nějaký nůž, vím, že se nejednalo o klasický kuchyňský nůž... Rozepnul se mi kabát a on do něj začal jako by bodat, nejméně třikrát..." stojí v protokolu.

Dva týdny před vraždou další výhrůžky nahlásila na policii. "Myslím, že je schopný mě i zranit, měla jsem velký strach," popsala.

Vražda se stala v pátek 15. prosince kolem 14:00 na křižovatce ulic Slavíčkova a Sokolovská v Jihlavě. Podle policie žena na křižovatce zastavila se svým autem. Z druhého vozu, který zastavil vedle ní, začal řidič střílet. Ženu zasáhl čtyřmi ranami, vypálil jich minimálně šest. Pak z místa střelby ujel.

Bývalý manžel byl podle Kubiše od začátku prověřován jako možný pachatel. Policie se ho snažila kontaktovat, pak po něm vyhlásila pátrání. Jeho auto bylo nalezeno v Pardubicích. V sobotu bylo na Chrudimsku nalezeno tělo pravděpodobného 64letého pachatele. Podle policie se zastřelil svou legálně drženou zbraní. Nešlo ale o stejnou zbraň, kterou byla zastřelena žena.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání