Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nečekaný posun v případu Maddie: Stopy vedou do Bulharska! Policie hledá servírku

Autor: lm, ČTK - 
20. listopadu 2017
22:00

Policisté vyšetřující zmizení malé Maddie McCann pročesávají Bulharsko. Hledají záhadnou „ženu ve fialovém“, která je klíčovou osobou v případu. Svědkové ji totiž osudné noci viděli před apartmánem, ze kterého Maddie zmizela.

Záhadná „žena ve fialovém“ je nejspíš servírka Luisa Todorov (58), která se svým manželem Stefanem (50) pracovala v tapas baru v Ocean Clubu, kde McCannovi osudné noci 3. května 2007, kdy se ztratila Maddie, večeřeli se svými přáteli. Svědci ji viděli kolem osmé hodiny večer, jak stojí u lampy před apartmánem 5a a o půl hodiny později poblíž tohoto místa.

„Viděla jsem tu ženu stát na rohu ulice. Všimla jsem si jí, protože byla oblečená do švestkově fialových šatů. Přišlo mi to divné, protože to není běžné, aby někdo, zvláště pak žena, stál jen tak sám na ulici a koukal na budovu. Dalšího rána jsem slyšela, že se ztratila malá holčička, a později jsem vše řekla policii,“ vypověděla svědkyně.

Policisté vyšetřující případ Maddie nyní podle britského deníku Daily Mail po této ženě pátrají v Bulharsku. Zmíněný manželský pár byl sice na výslechu pět dní po zmizení holčičky, od té doby s nimi ale nikdo přes 10 let nemluvil. Oba tehdy uvedli, že o Maddie nic neví. Luisa policistům řekla, že její směna končila v šest večer, její muž měl od osmi do půlnoci. Maddie z pokoje zmizela někdy mezi devátou a desátou hodinou večer.

Rodiče Madeleine Kate a Garald, oba lékaři, osudný den uložili v 20:30 místního času všechny své děti (kromě tříleté Madeleine mají i o rok mladší dvojčata) a odešli na večeři se svými přáteli do restaurace, která se nacházela asi 50 metrů od apartmánu. Pokoj s dětmi pravidelně kontrolovali, naposledy v 21:00 místního času. Při návratu kolem 22:00 zjistili, že Madeleine zmizela, a hned zalarmovali policii.

Prvním podezřelým se stal tehdy čtyřiatřicetiletý Robert Murat, který bydlel nedaleko apartmánu McCannových a kterého údajně spatřili přátelé McCannových u místa zmizení. Obviněn nakonec nebyl a od médií získal za hanlivé články odškodnění ve výši 600 000 liber (17,5 milionu korun).

Policie později označila za podezřelé rodiče Madeleine, žádná oficiální obvinění proti nim ale nevznesla a případ v červenci 2008 odložila. Portugalští policisté si původně mysleli, že Madeleine mohla nešťastnou náhodou zemřít a že rodiče poté ukryli její tělo. McCannovi jakákoliv obvinění vždy ostře odmítali a tvrdili, že dívku někdo unesl.

noacojezase ( 20. listopadu 2017 23:30 )

Nečekaný posun, šok, zvrat, to jsou titulky, ve skutečnosti prd, prd a prd.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání