Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragická nehoda u Velvar: Policajt tvrdil, že z řidiče táhne alkohol, tvrdí svědek

Autor: dce - 
6. října 2017
05:00

Mnoho lidí se shoduje, že v nehodě u Velvar musel hrát roli alkohol. Řidič superbu, který nehodu patrně zavinil riskantním předjížděním, byl mezi místními totiž nechvalně známý častým pitím. Před 13 lety navíc způsobil jinou nehodu pod vlivem alkoholu. Objevil se i svědek, který tvrdí, že alkohol u Pavla D. (†40) potvrdil i policista na místě nehody!

Tragická nehoda, která se stala u Velvar v úterý v podvečer, rozezlila celé Česko. „Tak to dopadá, když lidi nedodržují předpisy. Dvě zbytečně nešťastné rodiny,“ komentují lidé nehodu na Facebooku.

Srážka dvou aut totiž stála život mladou maminku Kristýnu (†31) i Pavla D., který před zatáčkou předjížděl přes plnou čáru. Dvě děti, které Kristýna vezla v autě, skončily v nemocnici. Tříměsíční chlapeček stále bojuje o život.

Objevují se ale stále častěji dohady, že řidič vozu Superb, byl v době nehody pod vlivem alkoholu! Mezi sousedy z Velvar se netěšil dobré pověsti, co se týče lásky k alkoholu. To dokládá i nehoda, která se stala přesně před 13 lety – Pavel D. narazil do stromu s 1,27 promile alkoholu v dechu.

Před jízdou navíc pobyl i v hospodě. Podle obsluhy pil ale nealko – dvě lahve s pivem si vzal na cestu. Jak to bylo skutečně, musí prověřit policie. Ta ani ve čtvrtek neměla nové informace týkající se otázky opilosti účastníků nehody. „Je ještě příliš brzy,“ řekla Blesku policejní mluvčí Markéta Johnová. Alkohol musí potvrdit pitva.

Zkazky ovšem přicházejí i z dalších zdrojů. „Byl jsem tam pár minut po nehodě a byla to hrůza. Za prvé úplně nesmyslné předjíždění z kopce dolů do zatáčky, kam není šance vidět a poslat to tam ve 120km/h, to mi hlava nebere. A za druhé, asistující policista tvrdil, že je z řidiče superbu cítit alkohol. Takže úplně zbytečná smrt kvůli nezodpovědnému debilovi!!!“ napsal na Facebook Tomáš.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání