Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Patrik (†21) a Pavel (†22) zemřeli při nehodě: Kamarádka při projevu utekla ze smuteční síně

Autor: dce, jp - 
28. dubna 2017
13:06

Tragickou nehodu na Blanensku v sobotu večer nepřežili tři lidé. Při předjíždění dvou aut došlo ke kolizi a oba vozy narazily do stromu. Mladý Patrik P. (†21) a spolujezdec Pavel S. (†22) zemřeli na místě. Záchranář Jakub (†44) podlehl zraněním v nemocnici. Svitavy se se třemi oběťmi nehody rozloučily v pátek.

Sobotní tragédie u obce Černá Hora na Blanensku si vyžádala hned tři oběti. Osobní vůz a dodávka po kolizi narazily do stromu. Oba mladíci z osobáku byli na místě mrtví. Později v nemocnici zemřel i lékař rychlé záchranné služby Pardubického kraje, který řídil dodávku. V té jely kromě něj i žena a dítě, ty utrpěly lehká poranění.

Pohřeb jedenadvacetiletého Patrika proběhl ve Svitavách v pátek v 10 hodin. Do obřadní síně dorazily stovky lidí, převážně mladších ročníků, mezi kterými byla většina Patrikových kamarádů. Mnoho z nich se do síně ani nevešlo.

Na začátku zaznělo několik Patrikových oblíbených rockových písní, zaznělo několik slov o jeho životě, který strávil ve Svitavách, kde vystudoval gymnázium. Nějakou dobu pracoval i v zahraničí, v posledních týdnech se ale připravoval na studium na vysoké škole.

Promluvit na obřadu chtěli i Patrikovi kamarádi, přes slzy smutku ale ze sebe nedokázali dostat ani slovo. "Nezlobte se, já to nedávám," řekla pouze jedna z dívek a se slzami v očích utekla ze síně.

O hodinu později se dav smutečních hostů přesunul do kostela svatého Jiljí, kde proběhl církevní pohřeb druhé mladé oběti - Pavla (†22). Mladý muž měl těsně před maturitou. S Patrikem byli dobří kamarádi, co se znali již od základní školy. Na vysokou se chystali spolu.

HansHanson ( 2. května 2017 17:29 )

Máte pravdu, byli skvělí, skvělí a nezodpovědní hazardéři. Kdyby uměli řídit auto a dodržovali předpisy, byli by ještě skvělejší. Takto už nejsou ani živí ani skvělí. Nastala přirozená selekce slabších jedinců.

Barce736 ( 29. dubna 2017 14:42 )

Lidi lidi vy jste zlí.

Barce736 ( 29. dubna 2017 14:38 )

Tady někdo na vojně byl a proto ten vybrakovanej mozek. Co má vojna a porevoluční doba společného s nehodou,která se bohužel stává dnes a denně

PEUGEOT ( 29. dubna 2017 12:39 )

europa ( 29. dubna 2017 08:08 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání