Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zdeňka (†31) ubili v Londýně řetězem: Zase se to vrací zpátky, říká zdrcená sestra

Autor: shp - 
19. září 2017
20:29

Bude to již rok, co brutálně vyhasl jeho život. Čech Zdeněk M. (†31) byl v Londýně, kde žil, ubit řetězem od kola. Raymond Scully, který Čecha zabil, byl zproštěn obžaloby z vraždy. S tím se nemůže smířit jeho sestra Adéla, která podává stížnost ke štrasburskému soudu.

Je to vůbec poslední možnost, jak zvrátit rozsudek ve Velké Británii. „Tohle je poslední možnost, kterou jsme měli. Doufám, že nebude snesena ze stolu a alespoň k něčemu povede,“ řekla FTV Prima sestra zabitého Adéla.

Tuto stížnost podali její právní zástupci a v tuto chvíli budeme čekat, zda ta stížnost bude Evropským soudem pro lidská práva přijata,“ prohlásilo ministerstvo zahraničí. Nyní se bude čekat na to, jestli ve Štrasburku bude stížnost přijata. To může trvat i měsíce.

Nejenom, že musí být vyplněna správně všechna ta data, ale taky musí uvést, jaká jeho lidská práva byla porušena, plus také (…) musí být také dodržena ta lhůta pro podání stížnosti, což je šest měsíců ode dne pravomocného rozhodnutí,“ vysvětlila právnička.

Zdeňkova sestra stále trpí. „Zase všechno se to vrací zpátky. Jak tenhle týden to bude rok, tak pomalinku se začínáme scházet na Radhošti, kde byl brácha rozprášen, takže se to zase ve mně bouří a evokuje to ty špatné události, které byly v loňském roce,“ svěřila se FTV Prima sestra.

Monikay ( 20. září 2017 20:11 )

Kéž by to vyšlo! Moc Vám fandím....

sores ( 20. září 2017 12:32 )

Briťáci mají starostu Londýna MUSLIMA, to mluví za vše co je to za zas.r.a.ný národ!!! Upřednostňují muslimáky před bílou rasou,evropany, což mi hlava nebere. Tak ať jim čmoudi ukáží zač je toho loket!

ivoadler ( 20. září 2017 11:41 )

V době Mnichova Británie odmítla jít do války s Německem kvůli nějakému neznámému národu v srdci Evropy. Dneska - přece neodsoudí Brita za vraždu nějakého podřadného přistěhovalce! Jó, kdyby to byl muslim...

janejaneja ( 20. září 2017 11:11 )

Fandím vám ! Doufám, že spravedlnosti bude učiněno za dost.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání