Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Muž, který ubil Zdeňka (†31), je nevinný. Nemám k tomu slušných slov, říká sestra Adéla

Autor: shp - 
4. dubna 2017
20:07

Byli to sourozenci, kteří se měli opravdu rádi. Sestra už však svého bráchu nikdy neuvidí. Čecha Zdeňka M. (†31) ubil v Londýně Raymond Sculley řetězem od kola. Uhodil ho třikrát, natočen byl kamerou, ale přesto britský soud rozhodl, že Sculley není vinný z vraždy ani zabití. Rodina je z toho zdrcena, uvedla FTV Prima.

Podle záznamů z bezpečnostní kamery se Raymond Sculley a další tři muži dostali do slovní potyčky se Zdeňkem M. v rychlém občerstvení. Pár minut nato ho Angličan ubil velkým řetězem. Ten mu původně sloužil jako bezpečnostní zámek na kolo. Přesto Sculleyho londýnský soud neshledal vinným. Brit prý jednal v sebeobraně. A i přes to, že Sculley Zdeňka udeřil řetězem minimálně třikrát, nechal oběť ležet na zemi a odjel pryč. Když se sestra Adéla vydala do Londýna, myslela si, že bude Sculley spravedlivě odsouzen.

Rozhodnutí poroty zasáhlo celou naši rodinu a přátele. Nemám slušných slov na jazyku. Chci to pochopit, ale nejde to!!! Shledat Raymonda Sculleyho nevinným, když brášku uhodil ne jednou, ale několikrát těžkým kovovým zámkem, tak tomu říkám největší selhání justice. Vím, že mi to brášku nevrátí, ale jen tak to prostě nechat nemůžu. Udělám vše, co bude v mých silách, a vím, že za mnou stojí spousta lidí, rodina a přátelé, kteří mi pomohou,“ řekla FTV Prima.

Ministr zahraničí Zaorálek po včerejším osvobozujícím rozsudku předvolal britskou velvyslankyni Jan Thomsonovou. A zítra o něm bude v Bruselu jednat i s ministrem zahraničí Velké Británie Borisem Johnsonem. „Vím, že je to nezávislý soud a měli bychom výsledky respektovat. Ale přesto mi nezbývá než být kritický. Pokud se domnívám, že mi věci nehrají. Vyzývám britskou prokuraturu, aby využila všech opravných prostředků, které britský právní řád dává,“ prohlásil Zaorálek.

Podívejte se na reportáž TV Prima:

nika70 ( 6. dubna 2017 21:19 )

seš chudák!

inkvizitor ( 4. dubna 2017 22:03 )

Vychcaná sestřička, kterou bratříček dotoval bodejť by neřvala, když jí zdechla slepice, co snášela zlaté vajíčka

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání