Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nebezpečné natáčení filmu Jan Palach: Komparzistu skolila hlaveň tanku

Autor: zej, bop - 
6. září 2017
20:24

Režisér Robert Sedláček (44) zažil při natáčení filmu o Janu Palachovi (†20) perné chvíle, když jednoho z komparzistů omylem k zemi srazila hlaveň tanku. Scéna, kdy tanky 21. srpna 1968 projíždějí pražskými ulicemi, se tak neobešla bez reálného nebezpečí. 

21. srpen 1968 zraňuje ještě skoro po padesáti letech. Bohužel ne pouze metaforicky. Během scény, kdy vjedou tanky 21. srpna 1968 při okupaci Československa pěti armádami Varšavské smlouvy na pražské Václavské náměstí, totiž na jednoho komparzistu „zaútočil“ tank. Jeho hlaveň ošklivě srazila herce k zemi.

Nehoda vznikla kvůli špatně vyřešenému rozložení scény. Pražský Václavák nahradilo Perštýnské náměstí v Pardubicích, jenomže kolem repliky sochy svatého Václava bylo příliš málo místa. „Když se tank snažil vytočit před speciální zelenou plochou, na kterou se počítačem musí dodat pozadí za Václavským náměstím, manévr nevyšel. Při otáčení srazil tank hlavní jednoho z komparzistů z obrněného vozu, do kterého následně i narazil,“ prozradil deníku Aha! očitý svědek natáčení.

Ke zranění ale nakonec nedošlo. „Komparzistovi v uniformě se naštěstí nic nestalo, i když dopadl z velké výšky na kamennou dlažbu na záda. Lehce otřeseného ho odvedli z placu,“ dodal svědek, který v tu chvíli sledoval, jak se Perštýnské náměstí mění pod rukama filmařů ve Václavské. 

VIDEO: Jan Palach a jeho rozhovor s doktorkou v nemocnici po upálení.

Video  Jan Palach a jeho rozhovor s doktorkou v nemocnici po upálení  - YouTube.com
Video se připravuje ...

 

zaviracispendlik ( 7. září 2017 08:13 )

tak nějak

fotrpjotr ( 7. září 2017 07:18 )

Raději natočte film o zmrzlých bezdomovcích po roce 1989,aby všichni viděli,kam jsme to dotáhli.

Deneček ( 7. září 2017 00:43 )

To bude horší,než Žena za pultem.

moiaza ( 6. září 2017 21:25 )

To zas bude keců a lží. Ze zbabělce a slabocha udělají národního hrdinu! Aspoň každý uvidí, jak se lehce překrucují dějiny.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání