Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Doživotního vězně převezou z Británie do Česka! Umučil ročního chlapečka

Autor: ljš - 
3. srpna 2017
21:25

Brutální vrah míří do Česka! Marek Holub z Bíliny, který byl ve Velké Británii odsouzen za vraždu 14měsíčního bratra své přítelkyně, si trest odpyká v rodné zemi.

Holub dostal před dvěma lety doživotí za to, že několik týdnů brutálně týral bratra své přítelkyně Santina, který na Nový rok 2015 na následky četných zranění zemřel. Ústecký soud nyní uznal platnost rozsudku britského soudu a rozhodl o tom, že si vrah může zbytek trestu odpykat v Česku.

Chlapeček si před smrtí prošel hotovým peklem. "Podle rozsudku chlapečkovi způsobil zranění několika životně důležitých orgánů, včetně bránice, plic a jater. Též mu způsobil zlomeniny osmi žeber, obou předloktí, pravé nohy a podlitiny na čele, tvářích a očních víčkách signalizující dušení dítěte. Příčinou smrti byl stres způsobený mnohatýdenním týráním, který vedl k zástavě srdce," citoval Ústecký deník předsedkyni trestního senátu Kamilu Elsnicovou.

Holub s převozem do vlasti souhlasí, žádal ale snížení trestu na 18 let. S tím ale jeho obhájce nepochodil. "To, čeho se Holub dopustil, by byl na našem území zvlášť závažný zločin vraždy na dítěti mladším patnácti let, a ještě k tomu spáchaný zvlášť surovým a trýznivým způsobem. Hrozil by mu též výjimečný trest odnětí svobody až do 30 let nebo i na doživotí," vysvětlila soudkyně.

V následujících měsících bude Holub za přísných bezpečnostních podmínek letecky převezen do Česka a umístěn do ruzyňské vazební věznice. Odtud pak poputuje na Mírov nebo Bory.

Spolu s vrahem byla odsouzena také sestra oběti Tereza Lacková. Ta dostala za zanedbání péče a nezabránění smrti chlapce pět let vězení. Odpyká si je zřejmě v Británii.

Malý Santino se narodil v Česku, pak se ale rodina přestěhovala do Británie. Jeho matka se ale znovu na čas vrátila zpátky a chlapce nechala hlídat Lackovou s Holubem. V jejich "péči" chlapec bohužel zemřel. Dvojice se ve své bizarní obhajobě odporný čin z počátku snažila svalit na ducha babičky Lackové, který prý měl dítěti způsobit zranění. Nakonec ale vinu přiznali.

VIDEO: Ženu obviněnou z vraždy novorozeného syna poslal soud do vazby.

 

TerezZz2boyz ( 6. září 2017 16:18 )

 Milý Blesku😃 než něco vypustíte do světa, tak si ověřte informace!! Ta ku**a Lacková je dávno doma takže žádných 5 let...a navíc se stala matkou...jestli se Teda tomu dá tak říct..

majojo ( 4. srpna 2017 20:17 )

Předpokládám, že pro tohohle "českéhoů" občana vládní speciál pošlou.

pizizub ( 3. srpna 2017 22:52 )

 Tak mi dneska přišla výplata a hned mám po náladě, když vím že jsem další měsíc makala, abych mohla krmit takovouhle pakáž. A tlama "souhlasila", aby si výkon trestu odpykala u nás...no to je vrchol. Bodejť ne, když mu tady stejně černý příbuzenstvo za dávky z našich výplat bude nosit balíčky. Poctivý lidi mají povinnosti, pakáž má práva.

ricky ( 3. srpna 2017 22:13 )

 At si ho tam bestialniho hajza nechaji! Odpravit takovou zrůdu, provazem by byla milost. Proc neni zaveden trest smrti! Myslim Cesko. Udelat mu to same, at to take uciti! Jak to boli. Jo a jeste, aby byl bezbranny. Svazat ho, aby se nemohl branit, to miminko se take nemohlo branit. Anebo, kolik lidi potrebuje treba ledvinu, krev, atd., dat takove lidi k dispozici. Tedy jestli by nekdo chtel neco od takove lidske zrůdy. Zlikvidovat vraha ani nesoudit. Tady "u nas", v CR, ho jeste sadistu osvobodi. Ty arabske zeme, cteme to skoro denne, maji stredoveke trestani, ukamenovani, useknuti ruky, za to mimino, by ho meli trestat timto způsobem. Vsak by si takovi vrahove, kdyby jich tak par potrestali dali pozor a zmedializovat to, jak mu usekli ruku, ruce, odpravili tryznive.Utyrat mimino, kde mel matku? Co to bylo za zenskou, ze nechranila svoje bezbranne dite???Vzdyt ani zvire, cizi zvire, nezabije mlade sveho druhu, pokud to neni z hladu. Jeste jsem necetla, ze by divoke zvire zavrazdilo svoje mlade,jak to delaji nektere matky, /nedavno chlapecek v Babyboxu, polomrtvy,matka ho skoro zavrazdila/ nebo ho umucilo k smrti, a to jsme na vrcholu, nad zviraty. Hanba nekterym, ze jsou vubec oznaceni slovem clovek, ... za sebe nechci, aby mi vůbec v Cesku takovy ubiral vzduch.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání