Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Honza (†58) zabil svoji matku (†81) a pak sebe: Plánoval úkladnou vraždu dopředu?

Autor: aba - 
31. května 2017
18:49

K děsivé rodinné tragédii došlo na Slovensku ve Svite. V pondělí tu Honza nejdříve svou matku spoutal, nasadil ji igelit na hlavu a poté ji udeřil. Pak zapálil dům a spáchal sebevraždu. Teď to ale vypadá, že se nejednalo pouze o zkrat, ale o promyšlenou plánovanou vraždu. Případ si totiž na Slovensku převzala Národní kriminální agentura (NAKA). 

V pondělí zavolala sousedka hasiče k hořícímu domu a ti uvnitř našli otřesný výjev. Ohořelé tělo Honzy leželo v jednom pokoji, zatímco v druhém ležela jeho matka Františka s ránou na hlavě. Když přijeli záchranáři, ještě žila, ale zachránit se ji bohužel nepodařilo a nebohá žena zemřela.

Od začátku se mluvilo o tom, že Honza svou matku spoutal, na hlavu jí nasadil igelitový pytel a silně ji udeřil. Během vraždy měl mít na obličeji kuklu. Podle sousedů se měl starý mládenec hádat s rodiči kvůli domu, ve kterém žili.

Podle prvotních informací měl také muž dostat výpověď ze zaměstnání. Podle serveru pluska.sk to ale firma Chemosvit, kde Honza pracoval, popírá a tvrdí, že muž dal výpověď sám. Případ od začátku vyšetřovali policisté z Prešova, to se ale změnilo a vraždu a sebevraždu od nich převzala Národní kriminální agentura, což nejspíše znamená, že se jednalo o úkladnou vraždu. Důvody útoku policisté zjišťují. 

Nedávno došlo na Slovensku k jiné rodinné tragédii, při které  zemřel otec rodiny a jeho matku ubodala její vnučka. Na reportáž se podívejte ve videu:

bibijana ( 31. května 2017 21:42 )

Vždycky se mně Slovensko líbilo. Je tam krásná příroda,a tak jsem si říkala, že až budu moct, tak tam budu jezdit na výlety.Ale mám z nich pořád nějaké obavy, hodně věcí se mně nelíbí- dopraváci jsou na nás vysazení, jsou tam přísnější tresty za přestupky,je tam draho,drsné kriminální případy, ale nejvíc mně vadí týrání psů - pro Rómy je to běžné jatečné zvíře. Zdraví psi,pokud nenajdou majitele, jsou utracení. A je toho víc.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání