Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

České zrůdy utýraly chlapečka: Výmluvu na duchy jim nezbaštili, vrah dostal doživotí

Autor: lm - 
22. října 2015
16:22

Zrůdy z Česka konečně stanuly před soudem! Marek Holub (27) a jeho přítelkyně Tereza Lacková (20) se ve Velké Británii zpovídali ze smrti teprve 14měsíčního chlapečka, kterého utýrali. Soudce je bez milosti poslal za mříže.

Malý Santino (†1) se narodil v Bílině, loni v červnu ho pak jeho matka odvezla do Anglie. V září se matka rozhodla odjet zpět do Česka, ale malého chlapce nechala v Anglii s jeho sestrou Terezou Lackovou. To se mu nakonec stalo osudným...

Lacková spolu s Holubem malého chlapečka o silvestrovské noci umlátili k smrti. Do nemocnice byl převezen kolem půl čtvrté v noci s mnohočetnými zlomeninami, kterým podlehl. Během pitvy se zjistilo, že zrůdný pár chlapečka týral nejspíš celé týdny předtím. „Pravděpodobná příčina smrti bylo udušení způsobené mnohačetnými poraněními,“ uvedl detektiv Justin Spanner.

Mladý pár poté policistům tvrdil, že se smrtí chlapce nemá nic společného a že za to mohou duchové. „Pár tvrdil, že duch babičky Lackové, která před nedávnem zemřela, nebo duch ženy, která v bytě bydlela před nimi, se vrátil a chlapci ublížil,“ dodal vyšetřovatel. Detektivové ale na jejich facebookových účtech našli snímky zraněného chlapce.

Nakonec se pár pod tíhou důkazů přiznal. Marek Holub byl odsouzen za zanedbání péče, týrání a vraždu dítěte k odnětí svobody na doživotí. O podmíněné propuštění si může zažádat až po 20 letech. Lacková dostala za zanedbání péče a nezabránění smrti chlapce pět let.