Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kriminalista Doucha: Matka Míši byla na straně pachatele! Policisté ho sledovali

Autor: ljš - 
28. července 2017
12:52

Měla policie Otakara S. zavřít? Bylo pro to dost důkazů? To jsou otázky, které se objevily po zveřejnění tajného dokumentu o případu Míši Muzikářové. Blesk.cz se na názor zeptal elitního kriminalisty Josefa Douchy.

Z materiálu, který zveřejnil server iRozhlas.cz, je zřejmé, že policie se na přítele matky zmizelé holčičky zaměřila hned od počátku. Během prvních tří týdnů zjistila, že k němu směřuje řada indicií.

Ukázalo se, že na internetu nakupoval ve velkém hypnogen, kterým omamoval ženy, následně je sexuálně zneužíval. Z vyšetření na detektoru lži vyplynulo, že Míšu zřejmě omámil a ví, kde se nachází. Navíc přiznal, že ho přitahovala a myšlenky na ni údajně zaháněl sexem s její matkou. Pevné nebylo ani jeho alibi – proti jeho tvrzení, že byl v osudnou noc doma na Plzeňsku, pak svědčí kamerové záznamy, které ho zachytily, jak přijíždí v sedm ráno směrem od Ústí. Navíc měl na krku obžalobu ze sexuálního obtěžování Míšiny kamarádky...

Kriminalisté však podle iRozhlasu důkazní situaci nevyhodnotili jako dostatečně silnou, aby mohl být Otakar S. obviněn a umístěn do vazby. „Ano, myslím, že toho ještě v tu chvíli bylo málo. Ale především, když ho měli takhle rozpracovaného, bylo pro ně asi cennější monitorovat jeho pohyb a aktivity na svobodě. Z toho se daly dovozovat další indicie. Mohl se například snažit maskovat stopy nebo je přivést k úkrytu,“ řekl Blesk.cz Doucha. „Předpokládám, že ho měli pod dohledem. Mám na mysli sledování telefonu, možná tam byla i sledovačka,“ dodal.

Zásadní roli však podle kriminalisty sehrála v případu matka pohřešované Míši. Ta totiž policistům zatajila klíčové informace. Jednak skutečnost, že se ji, dceru a sebe pokusil Otakar S. před Vánoci zabít, když v celém bytě pustil plyn, a především fakt, že to byl on, kdo „našel“ Míšin ztracený mobilní telefon. Ten Eva Muzikářová na policii sice tři dny po Míšině zmizení přinesla, tvrdila ale, že ho našla zapadlý v pohovce. Pravdu přiznala až po Otakarově smrti.

„Přístup té matky je velice zvláštní. Otázka je, jak moc byla na podezřelém citově zainteresovaná. Evidentně ho kryla. Muselo ji rozhodně napadnout, že má se zmizením dcery něco společného, když přinesl její telefon. To byla pro případ naprosto zásadní informace. Byla prostě na straně možného pachatele, chránila ho. Současně ale nechránila sebe před ním vzhledem k tomu pokusu o rozšířenou sebevraždu. Nutno říct, že ona se skutečně jeví jako velmi anomální osobnost, už jenom to, jak se projevovala na těch sociálních sítích, mám na mysli ten obdiv k Hitlerovi apod.,“ uvedl Doucha.

Po sebevraždě Otakara S. pak policie přišla ještě na další důkazy vedoucí k jeho osobě. Ty našla, když podruhé prohledala jeho auto. V kufru se totiž povalovalo kružítko a nůžky, které prokazatelně patřily Míše. Jak mohli policisté vnímat smrt hlavního podezřelého, která přišla v okamžiku, kdy byli zřejmě na správné stopě? „Asi to neberou jako selhání, spíš je tam pocit bezmoci, protože ta kauza už nebude nikdy dotažená do detailu. To, že pachatel pod vlivem té situace spáchá sebevraždu, se stává. Někdy to neunese třeba až ve výkonu trestu. Když k tomu ale dojde ještě před vyřešením případu, tak je to z profesního hlediska pak velmi nepříjemné, právě kvůli té nemožnosti tu kauzu zcela objasnit,“ vysvětlil kriminalista.

Ústecká policie k případu zatím nadále mlčí a „nové“ důkazy odmítla komentovat. Na příští týden však chystá velkou tiskovou konferenci, kde chce prezentovat, k čemu dospěla.

Vše o Míše Muzikářové čtěte na Blesk.cz ZDE >>

prvosienka ( 29. července 2017 01:24 )

mali by ju zavrieť

Skeptik ( 29. července 2017 01:23 )

Tak to, že Míšu někdy autem svezl, to je tak vše, co jde z toho vyvodit. Kružítko a jí vypadlo z tašky. Nůžky Míši? Jak někdo pozná, že to byly její nůžky? Matka prý zatlouká, takže proč to nebyly třeba jeho nebo její nůžky. Proč zrovna Míši? Považuji za normální, že pokud s nima žil, tak se holka autem někdy svezla.

Skeptik ( 29. července 2017 01:19 )

Jaksi mi tu chybí pořádný důkaz, co by obstál u soudu a ne jen do novin. Ota, partner matky byl jistě problémový. Nicméně není tu jediný důkaz, že tu Míšu zavraždil. Pokud vím, tak její ostatky nebyly nalezeny. Teoreticky tedy žije, mohl ji někdo unést k "adopci" do zahraničí, nebo ji někdo drží jako Fritz ve sklepě svoji dceru. Vše jsou dohady. Jedna věc je, když spekuluje někdo na diskuzi, ale policie je placena za daní a neměla by šířit dohady, ale fakta. Třeba co se týče spermatu na prostěradle Míši. Tak já nevím, ale v normální rodině nemá každý své prostěradlo. Prostěradla jsou stejná, když je praní ložního prádla, tak se vypere nezávisle na tom, jestli to užívala matka, dcera nebo přítel matky. Pokud přítel s matkou spal, jako že od toho lidi spolu normálně žijou, tak sperma na prostěradle mi přijde jako normální. Nejsem expert, jestli po vyprání na prostěradle zůstane. Myslím z hlediska laboratoře. I jestli jí on onanoval do kalhotek, tak to je sice nechutná věc, ale není to ani trestný čin, ani přestupek, za který by šla dát třeba jen pokuta. Taky je otázka, jestli matka s dcerou si občas nepůjčily navzájem spodní prádlo. Při stejném typu postavy k záměně může dojít. Hygienicky asi nic moc, ale u vypraného prádla bych nedamatizoval. Takže opět bublina tu splaskává. Neumím si představit, jak jednoruký muž fyzicky znásilní dívku ve věku Míši. Přece jen jednou rukou toho člověk tolik nezvládne, i když svaly Ota měl. Taky moc nevěřím, že by znásilnil a navíc zabil dívku, s jejíž matkou žije. On nebyl hloupý, co jsem četl.

sport_2 ( 29. července 2017 00:36 )

Nemáš se zač omlouvat, každý nechce připustit že i takové baby jsou *** a né mámy. I fena si štěňata ohlídá a obstará lépe.

nejkaaaa ( 29. července 2017 00:08 )

Omlouvám se všem o kterých byli pochyby v jejich usudku, těm, kteří od začátku tvrdili že v tom jede matka a já nevěřila. Míši je mi moc líto, zvrácenost jejích nejbližších, kteří ji měli opatrovat namísto vystavovat všem těm hnusotám co musela prožívat. Však to jeden policista říkal, že měla nehezké dětství. Ota to měl moc jednoduché že chcípnul dřív než si něco odseděl. Chápu nepřímé důkazy, ale reakce matky, jeho, mi přijde jak ze světa nějakého špatného sitkomu. Holka je nejspíš mrtvá, žádná tiskovka, žádný lynč matky už její možnost prožít život podle sebe nevrátí. Moc mě to mrzí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání