Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Zloděj chtěl v Teplicích ukrást kabel vysokého napětí: Rozhodl se ho uříznout pilkou

Zloděj chtěl v Teplicích ukrást kabel vysokého napětí: Rozhodl se ho uříznout pilkou.
Zloděj chtěl v Teplicích ukrást kabel vysokého napětí: Rozhodl se ho uříznout pilkou.  (Autor: profimedia.cz - ilustrační foto)
Autor: ČTK - 
21. července 2017
16:05

Až šest let vězení hrozí devětatřicetiletému muži z Teplic, který podle policie opakovaně kradl kabely. Naposledy byl při krádeži zasažen elektrickým výbojem, řekl ČTK policejní mluvčí Daniel Vítek.

Muž podle kriminalistů v polovině května nejprve ukradl asi dva metry datového kabelu, a přerušil tak hlasovou a datovou síť. Ještě tentýž den si podle Vítka vyhlédl vysokonapěťový kabel, který sloužil k napájení trafostanice a začal ho řezat pilkou.

"Podcenil ale riziko a byl zasažen elektrickým výbojem. Zloděj byl podle svých slov tak otřesen, že na místě činu nechal nářadí i svůj batoh a utekl do opuštěné budovy, kde přespává. Tam ho v zuboženém stavu našla žena, která mu přivolala sanitku," uvedl Vítek.

Podle policie jde o recidivistu, který byl v minulosti už sedmnáctkrát trestaný. Kriminalisté ho obvinili z krádeže a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání