Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nadějného fotbalistu bodnul opilec: Dan (24) zůstal paralyzovaný, útočník dostal 10 let

Autor: aba - 
29. května 2017
18:25

Čtyřiadvacetiletý Dan Curtis z Anglie šel loni s kamarády oslavit svůj první zápas v FA Cupu, když se mu stalo osudným řádění osmnáctiletého opilce.

Mladý otec a nadějný fotbalista měl právě za sebou svůj první zápas v předkole Anglického fotbalového poháru a šel to oslavit se svými kamarády. V jednom z nočních podniků se ale připletl do cesty osmnáctiletému opilému Louisovi Holmesovi.

Ten měl spolu se svým kamarádem, šestadvacetiletým Jamiem Iversem, za sebou krvavou noční jízdu. Posilněný alkoholem loni v srpnu okolo třetí ráno bodnul muže před barem během hádky kvůli dívce.

Pak se Holmes s kamarádem přesunul do jiného baru, kde o dvě hodiny později pobodal další čtyři lidi. Fotbalista Dan dopadnul nejhůře. Útočník ho bodnul nožem do týla tak nešťastně, že mu poškodil míchu. Od té doby je Dan paralyzovaný. Do hádky se přitom zapletl jen proto, že chtěl pomoci jednomu ze svých kamarádů.

Policie začala oba dva útočníky v divoké honičce pronásledovat po městě. Noc hrůzy skončila, když Holmes s Iversem zapálili pronajaté auto, spolu s kterým shořela i další čtyři auta okolo. Policie muže zatkla a nůž, kterým pobodal té noci pět lidí, našla u něho v kapse. Za čtyřnásobné napadení a jedno s trvalými následky si minulý týden vyslechl u soudu rozsudek ve výši deset let odnětí svobody. Jeho kamarád Ivers dostal za napomáhání 36 měsíců.

"Jsem s rozsudkem spokojený. Vůbec mě neznal a napadnul mě bez důvodu," říká Dan. "Moje matka se o mě musí starat dvacet čtyři hodin denně, sedm dní v týdnu. Za to, co se stalo, viním hlavně sebe. Neměl jsem tam vůbec být, měl jsem spoustu příležitostí odejít domů, ale nešel jsem. Nejsem si svými pocity k Holmesovi jistý, ale po šesti měsících pekla, uvězněný v těle, které nedokáže udělat vůbec nic, bych si přál, aby musel prožít to, co si prožívám já, byť jen na jeden den," uzavírá Curtis.

Útoky na veřejnosti nejsou výjimkou ani v ČR. Ve videu se můžete podívat na napadení seniora na zastávce MHD:

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání