Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Střelba v Chomutově: Radek zemřel před očima matky, popsala svědkyně

Autor: Jana Ulrichová - 
28. května 2017
19:57

Křik, nadávky, zběsilá jízda po sídlišti, lidé uskakují a řinčí plech nabouraných aut. To vše předcházelo střelbě v Chomutově, při které v noci na sobotu zemřel Rom Radek Š. (†34). Tak to Blesku popsala svědkyně celé události, paní Monika.

Tragédii předcházel spor Radka Š., který přijel do Chomutova za svou rodinou z Nizozemska, s jiným, údajně příbuzným Romem. Jejich hádka začala ve tři hodiny ráno poté, co se Radek Š. vrátil z romské zábavy. „Honili se tu, on najížděl autem na něj a zase zpátky, hádali se, křičeli na sebe, pak vyjel ze silnice, najel na chodník a skončil v křoví,“ popsala paní Monika.

Dodala, že na místě byla i matka Radka Š., která se snažila syna zklidnit. V tu chvíli vyběhl z vedlejšího vchodu Marek L. (37) a po výtržníkovi začal pálit. Podle paní Moniky padlo pět až šest výstřelů. „Pořád je mám v uchu, do rána jsem nespala, mám už strach vyjít ven,“ řekla.

Střelec Radka Š. zasáhl v autě, a to hned několika ranami, které prošly sklem. Zranil i jeho psa, kterého měl na klíně. „On už předtím na ně křičel, nadával jim, chtěl, aby byl klid. Zřejmě v něm bouchly saze, prostě to nevydržel,“ dodal další svědek, podle kterého byl střelec bývalý bachař a zbraň měl proto legálně.

Na místě, kde Radek Š. zemřel, vzniklo v sobotu pietní místo s dřevěným křížem. Tragédii, která se tam v noci na sobotu odehrála, připomínají už jen zbytky policejní pásky a nabouraná auta, která zůstala na parkovišti.

Útočník se přiznal

Marek L. čekal na policisty na sousední čerpací stanici. „Ke střelbě se doznal,“ řekl policejní mluvčí Daniel Vítek. Kriminalisté jej stíhají za vraždu. Teď čeká v policejní cele, zda na něj soud uvalí vazbu. „Pokud bude uznán vinným, hrozí mu dvanáct až dvacet let vězení,“ dodal Vítek.

Muž v Chomutově najížděl v noci do lidí, soused ho zastřelil.

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání