Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Matka Mirečka (†5), kterého roztrhali psi, je v péči psychiatrů: U soudu obvinila otce

Autor: ČTK ljš - 
9. května 2017
11:04

Matka pětiletého Mirečka, kterého loni v Lužci nad Cidlinou na Královéhradecku usmrtili psi, trpí posttraumatickou stresovou poruchou. Vyplývá to ze znaleckého posudku, který soudu předložil její právní zástupce. 

Soud po výslechu matky odročil hlavní líčení na 19. června, kdy by měl vyslechnout znalkyni z oboru kynologie. Před soudem čelí obžalobě u usmrcení z nedbalosti otec chlapce a majitel několika psů Pavel H., v případě prokázání viny jim hrozí až šest let vězení.

Matka chlapce, který byl v péči otce, vypověděla, že v roce 2015 odjela kvůli dluhům do Anglie. Uvedla, že syna podle možností navštěvovala, vozila mu dárky či posílala peníze. „Volal mi jeho otec, že syn zemřel. Byla jsem v šoku, nevěřila jsem tomu, řvala jsem na celý dům,“ řekla soudu žena, která vypověděla, že kvůli tragické smrti syna dochází k psychiatričce, bere léky a trpí stavy úzkosti. U soudu řekla, že podle ní může za tragédii upovídanost chlapcova otce, protože podle ní si s Pavlem H. povídal a chlapce nesledoval.

Podle spisu otec 18. září ponechal syna bez dozoru na zahradě u domu Pavla H., kde bylo osm psů různých plemen, například tři feny belgického ovčáka. Psi cíleným útokem dítěti způsobili rozsáhlé zranění na krku, kterému chlapec i přes pomoc záchranářů podlehl. Majitel podle obžaloby psy řádně nezajistil a ponechal je volně pobíhat po zahradě, kde bylo malé dítě. Otec chlapce, který se sám věnuje dlouhá léta kynologii, u soudu již dříve řekl, že byl přesvědčený, že od smečky psů žádné nebezpečí nehrozí.

Monikay ( 9. května 2017 11:43 )

Nojo, už se to tu na diskuzích hodně probíralo. Prostě na takhle malém dítěti je potřeba mít stále oko.... to maminky vědí

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání