Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

„Ty zku**ené sv**ě ji ukradli,“ křičela matka Maddie po jejím zmizení, tvrdí svědci

Autor: lm, ČTK - 
4. května 2017
10:21

Bydleli jen dvě patra nad McCannovými a osudné noci slyšeli jejich nářek poté, co zjistili, že jim někdo unesl dceru. Svědci poprvé veřejně promluvili o tom, co se dělo, když zmizela Maddie.

Britská holčička Maddie McCann zmizela 3. května 2007 z portugalského letoviska v Praia da Luz. Rodiče Kate a Gerald, oba lékaři, osudný den uložili v 20:30 místního času všechny své děti (tříletou Madeleine a o rok mladší dvojčata) a odešli na večeři se svými přáteli do restaurace, která se nacházela asi 50 metrů od apartmánu. Pokoj s dětmi pravidelně kontrolovali, naposledy v 21:00 místního času. Při návratu kolem 22:00 zjistili, že Madeleine zmizela.

„McCannovi byli úplně zhroucení, on plakal na rameni svého přítele a ona křičela: ‚ty zku**ené sv**ě ji ukradli‘,“ popsali manželé Paul a Susan Moyesovi, kteří bydleli dvě patra nad rodinou. Nebylo pochyb, že šlo o emocionální noc,“ dodali.

Britka Jenny Murat, která bydlela 100 metrů od rezortu, v rozhovoru pro BBC uvedla, že osudné noci viděla auto jedoucí k apartmánům. „Bylo to malé auto, jako z půjčovny – takové normální, co vidíte každý den,“ uvedla s tím, že ji ale překvapilo, že vůz jel v protisměru jednosměrkou. „Viděla jsem řidiče, byla jsem přímo vedle. Oba jsme se na sebe podívali. Myslím, že vypadal jako Brit," pokračovala. Podle svědkyně před apartmány stála podivná žena. „Všimla jsem si jí, protože se tak trochu zdálo, že se přede mnou schovává. Pamatuji si, že měla fialový top,“ dodala.

Od zmizení Maddie uplynulo letos 10 let. Portugalská a později i britská policie začaly s pátráním a v počátku policie pracovala s hypotézou, že Madeleine byla unesena. Postupně se ale začala klonit k názoru, že se stala obětí násilného činu a že již nežije. Policie později označila za podezřelé rodiče Madeleine, žádná oficiální obvinění proti nim ale nevznesla a případ v červenci 2008 odložila. Portugalští policisté si původně mysleli, že Madeleine mohla nešťastnou náhodou zemřít a že rodiče poté ukryli její tělo. McCannovi jakákoliv obvinění vždy ostře odmítali a tvrdili, že dívku někdo unesl.

Monikay ( 4. května 2017 11:38 )

Copak že šli na večeři tak pozdě je v těchto přímořských zemích normální, ale spíš nechápu proč tam ty děti nezamkli a nezavřeli okno? Asi se to na dovolené tak nebere... Ale podle článku to vypadá že holčička byla vytipovaná předem. Pokud ji opravdu někdo unesl, moc rodiče lituji, ta nejistota musí být hrozná.

TrojanSlovakia ( 4. května 2017 11:05 )

 Nešli na večeru. Išli sa zabávať - chlastať. O 21h je dávno po večeri. Mater nechala deti samé. Istý čas boli aj podozriví a tá teória tam stále existuje.

majojo ( 4. května 2017 11:00 )

*** - ukradlY. Sviňácí - ukradlI. Trošku češtiny do těch senzací!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání