Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bývalý detektiv v případu zmizelé Maddie žaluje její rodiče! Chce je prý „oškubat“

17. dubna 2017
19:10

Blíží se již desáté výročí dne, kdy zmizela malá dívenka Madeleine McCann, známá též jako Maddie. Dodnes se nenašla a ani teď to nevypadá na nové důkazy, které by případ posunuly dál. Místo toho, aby měli rodiče dívenky nějakou naději, musí řešit soudní spory s detektivem, který je chce prý „oholit“.

Brazilský detektiv Goncalo Amaral (57) dříve vedl pátrání po malé Maddie, která zmizela v roce 2007. O rok později však vyšetřování opustil a odešel do předčasného důchodu. V téže době napsal o případu, jenž je známý téměř po celém světě, knihu Pravda o lži plnou šokujících odhalení. Mimo jiné v ní osočuje rodiče dívenky z toho, že si únos vymysleli, aby zamaskovali, že dítě zemřelo po jakési nehodě.

Kate a Gerry McCcannovi Amarala zažalovali kvůli urážce na cti a v srpnu roku 2015 zvítězili, verdikt soudu tak zastavil oficiální vydání knihy. Její obsah se ovšem i přesto šířil po internetu. Expolicista se navíc nevzdal a odvolal se k vyšší instanci a ten původní rozsudek zrušil a dal mu za pravdu.

To znamená, že nyní může Goncalo Amaral pro změnu žalovat rodiče Maddie za to, že ho připravili o zisk v hodnotě desítek tisíc. Této šance chce prý detektiv rozhodně využít a podle zdroje deníku The Sun chce vysoudit co největší obnos. „Přátelům řekl, že to hodlá udělat. Chce z nich vymáčknout každý cent, oškubat je. Vůbec se nestydí,“ uvedl zdroj.

Zatím Amaral požadoval zhruba 267 tisíc Kč na soudní výlohy a přidali se k němu také vydavatel knihy a výrobce DVD o zmizení Madeleine. Každý zažádal o 132 tisíc Kč. Amarak se též nechal slyšet, že pracuje na další knize o tomto případu.

McCannovým, kteří u soudu tvrdili, že jim Amaralova obvinění způsobila zoufalství, úzkost a bolest, tak přibudou další starosti. Jako by nestačilo, že příští měsíc uplyne 10 let od chvíle, kdy své dítě naposledy viděli. 

Maddie, které tehdy byly pouhé 3 roky, zmizela 3. května 2007 z portugalského hotelu v turistickém komplexu Praia da Luz. Portugalská policie původně označila za podezřelé rodiče, avšak žádná oficiální obvinění proti nim nevznesla a nakonec případ odložila. McCannovi jakákoliv obvinění vždy ostře odmítali a tvrdili, že dívku někdo unesl.

VIDEO: Maddie se ztratila v roce 2007 v Portugalsku

 

brano34 ( 21. května 2020 19:52 )

Kate s Gerhardem nechtěli tři děti. Narozením dvojčat se vše změnilo a začali plánovat "odklizení" Madeleine. Něco takového mohli dokázat jen s pomocí někoho třetího....

MILLLIS ( 18. dubna 2017 01:53 )

Jo, pak bude ale radioaktivni popel i z tebe, tomu ver....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání