Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Opilecká jízda Miroslavy (31) stála život krásnou Míšu (†20): Soud poslal ženu do basy

Autor: shp - 
26. dubna 2017
20:30

Opilecká jízda Miroslavy F. (31), při níž zabila krásnou Michaelu Čajkovou (†20), nezůstala nepotrestána. Okresní soud v slovenské Třebišově ženě udělil exemplární trest. Do basy ji poslal na osm let.

Obhájkyně nezodpovědné řidičky přitom bláhově požadovala, aby byla osvobozená z obvinění v plném rozsahu. Případ se tedy ještě dostane nejspíš před košický krajský soud. Tragická nehoda, jejíž záznam se dostal i na veřejnost, se stala v květnu 2016. Miroslava v mírné pravotočivé zatáčce narazila do auta, které řídila Michaela.

Ta utrpěla zranění, kterým na místě podlehla. Miroslavě těsně po nehodě naměřili 2,55 promile alkoholu v krvi a o několik hodin později to bylo 1,99. Slovenka usedla za volant v těžkém stupni opilosti, ve kterém nastává ztráta orientace v prostoru a reakce jsou výrazně zpomalené nebo žádné. Po necelém roku od nehody zná Miroslava svůj trest.

Slovenka dostala osm let ve vězení a celoživotní zákaz řízení všech motorových vozidel. Rodině Míši bude muset zaplatit v přepočtu přes 60 tisíc korun. Soudní jednání se neslo ve velmi smutné a tíživé atmosféře. Zazněly děsivé detaily, ze kterých se tajil dech. Soud konstatoval, že ani při podání první pomoci by Míša náraz v rychlosti 131 km/h nepřežila.

Kdyby to záleželo na mně, dal bych jí výjimečný trest. Vím, že soudce se musí držet zákona, proto jeho rozhodnutí respektuji, ale nejsem spokojený,“ řekl serveru Pluska.sk otec Michal Čajka. „Smutné na tom je, že rodina vinné ženy se prezentuje jako hluboko věřící. Nemyslím si, že by se měli křesťané takto chovat. Jejich dcera byla nepříčetná v opilém stavu a zabila naši milovanou dceru,“ dodal.

Video  Opilá Miroslava připravila o život mladou Míšu (†20).  - TV JOJ
Video se připravuje ...

nikdoanic ( 4. května 2017 18:17 )

Čti pořádně. Ona s ní neseděla v autě. Bohužel jela proti ní. Video bylo i na yout.

fotrpjotr ( 27. dubna 2017 02:49 )

Pokud Míša věděla,že je Miroslava opilá,tak si za to může sama.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání