Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Soud s Mirkou, která v opilosti zabila Míšu (†20): Žádná lítost, ani omluva

Autor: ljš - 
14. prosince 2016
12:27

Vzala jim milovanou dceru a oni čekali, že se k tragédii postaví čelem. Třicetiletá Miroslava (30) ale k soudu vůbec nedorazila. Rodiče zemřelé Míši si tak mohli vyslechnout jen výmluvy její obhájkyně.

K nehodě, při níž Míša zemřela, došlo letos na konci května nedaleko slovenské obce Vojčice. Dívka zrovna jela za svým přítelem, když do ní vrazila opilá Miroslava, která přejela do protisměru. Míša byla na místě mrtvá.

Miroslava k soudu podle serveru Pluska.sk poslala pouze neschopenku a svolení, aby projednávání případu probíhalo v její nepřítomnosti. Její advokátka pak dlouze vysvětlovala, že účast na jednání je pouze právo její klientky, nikoli povinnost.

Zato na jednání dorazili všichni Míšini nejbližší příbuzní. Prarodiče, rodiče i teta se strýcem stále drží smutek a oblékli se do černého. Výpověď ženy, která jim vzala milovanou Míšu, si vyslechli pouze prostřednictvím soudce, který ji přečetl.

„V osudný den jsem vařila polévku a přitom jsem popíjela. Vypila jsem tři panáky 40% vodky. Dva dny jsem nejedla, možná i to zesílilo účinky alkoholu. Nepamatuji si, jak jsem sedla do auta, ani kam jsem chtěla jet. Probrala jsem se, až když mě záchranáři nakládali do sanitky,“ vypověděla. Vymlouvala se také na léky, které užívala.

Video  Opilá Miroslava připravila o život mladou Míšu (†20).  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Lítost nad tím, co udělala, sice při policejním výslechu vyjádřila, Míšině rodině se ale nikdy neomluvila. Potvrdil to ve svém svědectví otec dívky.

Děsivá tragédie je zachycena i na videu, na němž je vidět, jak vozidlo řízené Miroslavou kličkuje po celé šířce vozovky. V mírně pravotočivé zatáčce pak čelně narazilo do protijedoucího auta, ve kterém seděla Míša. Ta byla na místě mrtvá. Policisté Miroslavě naměřili 2,55 promile alkoholu v dechu. Hrozí jí čtyři až 10 let vězení.

ellenic ( 14. prosince 2016 17:15 )

Mrcha mizerná, vzala život mladé dívce. Opilá si sedá za volant a bez jediné lítosti . Soud by jí měl napařit za ten alkohol a smrt nevinné aspoň 15 let a ještě několik milionů pro její rodiče. Slova její advokátky mne nezajímají, protože i z vraha se snaží advokát udělat nevinného beránka. A ta účelová neschopenka .. Nechala bych ji přivézt na vozíku s policejním doprovodem, když jezdí opilá autem, tak se může v doprovodu zdravotníků a Policie i do soudní síně.

sronin ( 14. prosince 2016 12:53 )

naprostý souhlas ! udělat to mýmu děcku, tak to nezchodí !!!  

sores ( 14. prosince 2016 12:43 )

Ta s.vi.ně si vymýšlí lži, to je nejlepší udělat ze sebe že si nic nepamatuje. Nechápu jak je možné za zabití dostat jen a jen 10 let!!! Být tou matkou té zemřelé tak jí zmrzačím tak, aby se trápila celý život z toho jak vypadá, smrt by byla pro ní vysvobozením.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání