Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Nehodu osobáku a autobusu na Šumpersku nepřežili čtyři lidé

Nehodu osobáku a autobusu na Šumpersku nepřežili čtyři lidé. (Ilustrační foto)
Nehodu osobáku a autobusu na Šumpersku nepřežili čtyři lidé. (Ilustrační foto)  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Schnapka,)
Autor: ČTK - 
17. září 2016
21:58

Nehodu osobního automobilu s autobusem nepřežili v sobotu večer v Zábřehu čtyři lidé. Všichni cestovali v osobním voze, pátý pasažér byl vážně zraněn. ČTK to řekl mluvčí zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Zdeněk Hošák. V autobuse nebyl podle něj nikdo zraněn.

Nehoda se stala kolem 19:00 v Olomoucké ulici na hlavním tahu městem. Podle Hošáka na místě zasahovaly posádky tří výjezdových stanovišť zdravotníků, jedna z nich kolem nehody právě projížděla. „Odehrála se přímo před nimi a posádka ihned zahájila péči u zraněných zaklíněných osob v osobním vozidle,“ uvedl Hošák.

Čtyřem lidem už lékaři pomoci nemohli, pátého pasažéra vyprostili z auta hasiči. „Zdravotníci pacientovi poskytnuli komplexní přednemocniční neodkladnou péči, muže napojili na umělou plicní ventilaci, invazivně aplikovali příslušnou medikaci a imobilizovali jej pomocí fixačních pomůcek. Vážně zraněného muže následně převezla posádka k navazující nemocniční péči na oddělení urgentního příjmu olomoucké fakultní nemocnice,“ dodal Hošák.

zaka ( 18. září 2016 09:21 )

Vyhrál ten co prohrál co s šklébou z novy

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání