Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hrůzný nález v lese: V ilegálním hrobě našli nenarozený plod!

Autor: bop - 
9. dubna 2017
21:53

Na východním Slovensku řeší policisté od soboty večer děsivý nález. V lese v Košicích byl nalezen nelegální hrob nenarozeného dítěte. Podezřelou je třiadvacetiletá žena z Košic, která nejspíš užila nepovolenou pilulku ukončující těhotenství.

Oznámení o hrobu ve východoslovenských Košicích obdrželi policisté v sobotu vpodvečer. Nacházel se nad Popradskou ulicí, pouhých několik metrů od frekventované cesty, po které chodí obyvatelé Košic na procházky. Matkou mrtvého plodu je pravděpodobně mladá žena (23) žijící v Košicích. Informaci o jejím činu měl nahlásit člověk, který patří do jejího blízkého okolí.

Policie pracuje s teorií, že žena dobrovolně užila nelegální pilulku, která ukončí těhotenství. Potraty jsou totiž na Slovensku legálně proveditelné pouze do 12. týdne a některé ženy tak v pokročilejším stadiu těhotenství volí tuto cestu. Samotné pilulky nejsou na Slovensku dostupné, je ale možné je získat přes zahraniční webové stránky.

Mnoho informací k případu však zatím není. „Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování a citlivosti případu bližší informace teď není možné poskytnout,“ uvedl mluvčí košické krajské policie Alexandr Szabó.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání