Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Těhotná Eva (†24) byla znásilněna a zavražděna: Obžalovaný byl znovu osvobozen!

Autor: lm - 
8. dubna 2017
16:23

Od brutální vraždy těhotné Evy M. (†24) uplynulo už 18 let, vrah ale stále uniká spravedlnosti. Obžalovaný soused Petr (45) byl už potřetí osvobozen, prokurátor se na místě odvolal.

Vražda těhotné Evy (†24) šokovala Slovensko. Osudného dne v létě 1999 mladá žena nasedla na kolo a odjela do Trenčína do práce. Později ale volali rodině z práce, že tam nedorazila. Tělo Evy našel její snoubenec v kukuřičném poli. Vrah ji znásilnil a uškrtil. Jako pojistku jí omotal kolem krku ocelový drát, který utáhl natolik, že jí téměř oddělil hlavu od těla. Mladá žena před smrtí svedla lítý boj o život, o čemž svědčila poranění na jejím těle. Brutální útok ale neměla šanci přežít.

O případu se dodnes mluví jako o jedné z nejbrutálnějších vražd v historii Slovenska. Policie dlouhou dobu z vraždy podezřívala snoubence Petra K., se kterým se Eva měla týden na to brát. Pár spolu čekal miminko, Eva byla v době smrti ve čtvrtém měsíci těhotenství. Nakonec byl ale před 11 lety z vraždy obviněn její soused Petr J. (46).

Ani po takové době ale není jasno. Soud totiž obžalovaného už potřetí osvobodil. "Laboratorní testy nepotvrdily, ale ani nevyvrátily či k znásilnění vlastně došlo. Na těle oběti se nenašla jedna jediná buňka obžalovaného, není žádný zákonný důkaz, který by spojoval mého klienta s daným skutkem," řekl Novému Času právník Ján Kanaba.

Policisté Petra J. obvinili na základě údajných biologických stop nalezených na šatech na místě činu. Jenže podle soudu při zkoumání v roce 1999 nebyly na místě činu nalezeny žádné spermatické stopy. Důkazní materiál nebyl podle soudu zabezpečený tak, aby nedošlo k jeho kontaminaci. Zmizel dokonce i ocelový drát, kterým bylo děvče uškrceno.

"Jsem přesvědčen, že můj klient tento skutek nespáchal. Pokud by důkazy byly zajištěny řádným a zákonným způsobem, věřím, že dnes bychom měli reálného pachatele," dodal. "Jedna jediná spermie nalezena na šatech se tam mohla dostat i několik let po činu v laboratorních podmínkách," potvrdil znalec z oboru genetiky Ján Matušek.

Zdrcená matka dívky u soudu nezvládla své emoce. Prokurátor se proti verdiktu na místě odvolal.

stellastella ( 12. dubna 2017 13:22 )

Zajímavé na tom je, že tady v tomto případě nepřímé dpůkazy nic neznamenají. V jiných případech odsoudí člověka i na základně nepřímých důkazů. V některých případech propustí domů člověka na základně nemoci, v dalších případech je pachatel chcen s důkazy, ale dodnes nebyl soud schopen dovést případ do konce a nenabyl přesvědčení... Obyčení řadoví člověk by seděl dávno i za ukradený květák na poli... tohle je obraz našeho soudnictví

panamira ( 8. dubna 2017 20:19 )

Vzhledově je podobná hlasatelce z ČT, která popletla hymnu. Souhlasí i křivá huba.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání