Jan, který se se ztrátou přítelkyně těžko vyrovnává, popsal, co se osudný den odehrálo. „Telefonoval jsem s ní kolem půl druhé z letiště. Všechno bylo v pořádku, řekla, že douklízí a jede za maminkou. Podle mých informací k té tragédii došlo asi ve 14 hodin. Já jsem jí volal mezi čtvrtou a pátou a to už byl její telefon nedostupný,“ řekl Blesku.

Domů dorazil asi ve čtvrt na sedm večer. „Hned po otevření těch dveří jsem viděl, že je tam nějaká krev. Říkal jsem si, co se tady stalo, a volal jsem. Otevřel jsem dveře do sklepa a tam jsem uviděl tu hrůzu,“ popsal první okamžiky v domě.

Okamžitě volal záchranku, Sabině už ale nebylo pomoci. „Na základě informací od operátorky jsem se ji snažil resuscitovat, ale cítil jsem, že už je to tělo chladnější, protože byla vykrvácená. Když jsem ji pak přendal z těch schodů na tu rovnou podlahu a otočil ji, tak jsem viděl, že je konec. To se nedá popsat... Bylo mi jasné, že je to prostě konec,“ řekl.

Z hrůzného obrazu, který na místě činu viděl, si zrekonstruoval, co se asi odpoledne odehrálo. „Já se domnívám, že to bylo tak, že on ty věci ukradl, to zlato, hodinky a hotovost, a chtěl s tím odejít. Podle toho, kde se to odehrálo a jak já jsem to vnímal, tak Sabča mu asi bránila v odchodu a on udělal to, co udělal,“ myslí si.

Scénář o tom, že Sabina pachatele překvapila při krádeži, by potvrzovala také informace Blesku, že si pachatel vražedné nástroje s sebou nejspíše nepřinesl, ale našel je až v domě, nejspíše v kuchyni. Čím přesně ale Sabinu Patrik K. zabil, policie zatím tají a nechtěl se k tomu vyjadřovat ani Jan. Státní zástupce David Bartoš pouze upřesnil počet zbraní, které byly k brutálnímu útoku použity. „Vůči oběti byl použit poměrně surový útok vedený kombinovaným způsobem, pravděpodobně dvěma různými nástroji,“ řekl.

V emotivním rozhovoru se Jan W. také vyjádřil k pohřbu přítelkyně. Nesouhlasí s tvrzením, že by způsob, jakým farář připomněl Sabininy blížící se narozeniny, přítomné šokoval (článek o pohřbu čtěte ZDE››). „Bylo to přesně naopak. Byl to hezký obřad, důstojný. Ten farář to řekl tak, jak to myslel, všichni jsme to pochopili. Je to dobrý člověk. Tak budu rád, když se to uvede na pravou míru, v žádném případě nás nešokoval, všichni z toho měli dobrý pocit a jsme mu vděční,“ řekl.

Druhou část rozhovoru s Janem W. najdete na Blesk.cz už v sobotu.

Fotogalerie
30 fotografií