Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dan, Honza a Lucka zemřeli cestou z maturitního plesu: Vůz řídil jejich opilý kamarád

Autor: haj - 
1. dubna 2017
13:24

Celý život měli ještě před sebou. Jenže pak přišla osudná nehoda, která všechno změnila. V noci z pátku na sobotu jela skupinka devíti maturantů zřejmě ze zábavy, když řidič nezvládl řízení. Na místě zemřeli dva mladíci a jedna slečna svůj boj o život prohrála v nemocnici.

K tragické kolizi došlo nedaleko města Lipany v okrese Sabinov na východě Slovenska. Parta mladých lidí jela v džípu Suzuki Vitara s otevřenou střechou. Jelikož posádku vozu tvořili studenti ve věku do 19 let, je možné, že jeli zrovna z maturitního plesu. Nebo jen opožděně oslavovali s řidičem vozidla Slavomírem (18) jeho narozeniny.

Plnoletým se stal teprve minulý týden, přesto už si troufl sednout za volant, navíc opilý. Podle prešovského krajského mluvčího Daniela Džobaníka nadýchal Slavomír 0,2 mg/l alkoholu, což je v přepočtu 0,42 promile alkoholu. Několik minut po půlnoci v obci Lúčka mladík s džípem vyjel ze silnice a narazil do stromu. Po nárazu pak auto vjelo do příkopu, kde se převrátilo.

Slovenský web Čas.sk uvádí, že podle prvotních informací měli všichni maturanti (pět děvčat a čtyři chlapci) sedět ve vozidle. Při vyšetřování nehody se však objevila i další verze, podle níž někteří ze studentů šli pěšky a auto do nich buď narazilo, nebo se jim na poslední chvíli vyhýbalo.

Nehoda si vyžádala hned tři životy. Na místě zraněním podlehli Daniel N. (†17) z Lipan a Ján D. (†18) z obce v okrese Sabinov. Po převozu do nemocnice vyhasl život také mladé Lucie M. († 17). Ostatní účastníci jsou zatím v nemocnici a snaží se z hrůzného zážitku vzpamatovat. Čtyři z nich utrpěli těžká zraněné a dva lehká.

Na místě nehody zasahovali i hasiči. „Po nehodě zabezpečili vozidlo proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin a místo události osvětlovali z důvodu dokumentování nehody několik hodin,“ informovalo hasičské prezídium ve vyjádření na sociálních sítích.

VIDEO: Alkohol za volant zkrátka nepatří. Svědčí o tom i případ z Plzně, kde šofér pod vlivem dokonce projel zdí!

Video  Opilecká bouračka v Plzni: S promile audinou projel zdí.  - krimi-plzen.cz
Video se připravuje ...

 

 

odol ( 2. dubna 2017 04:08 )

gabreta ( 1. dubna 2017 19:10 )

Debil, kdo chlastá a sedne za volant. Ještě větší debil, co si sedne vedle něj! Tak že mi jich tak nějak líto ani není, i přez jejich mladý věk. Mladejm totiž dneska chybí pokora, notná dávka zodpovědnosti a respekt před zákonem! Hlavně, že netrefili někoho nevinného!

aIIahakbar ( 1. dubna 2017 18:46 )

Asi měli všichni IQ zdenkka, když sedli s ožralým dobytkem do auta.

Pink ( 1. dubna 2017 14:25 )

Chlast,dutý mozek a demence.

Brnooo ( 1. dubna 2017 13:33 )

Dala bych jim Darwinovu cenu: Kdo sedne do auta s ořralým řidičem je sebevrah

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání