Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Muž sjížděl svah ve Špindlerově Mlýně na matraci: Nepřežil náraz do tribuny

Autor: dce - 
29. března 2017
10:12

K tragédii došlo krátce po půlnoci ve Špindlerově Mlýně. Mladý muž (†30) patrně zatoužil po neobvyklé zábavě a rozhodl se sjet svah na matraci. Bohužel nepřežil silný náraz do tribuny.

Třicetiletý muž se vážně zranil v areálu Svatý Petr. "Podle prvních informací z místa muž údajně sjížděl ze svahu na matraci, která má paradoxně ztlumit případný náraz lyžaře do překážky. Jízdu ale nezvládl a ve vysoké rychlosti zcela nekoordinovaně narazil do konstrukce tribuny," popsal mluvčí záchranky Ivo Novák.

První u muže v bezvědomí byli pracovníci horské služby, kteří začali zraněného spolu se svědky okamžitě resuscitovat. S oživováním mladého muže pokračovali i záchranáři, avšak marně, svým zraněním podlehl.

"Znovu se ukázalo, jak nebezpečná může být jízda ze svahu na různých sportovních náčiních a pomůckách, které k tomu nejsou určeny. V minulosti byly zaznamenány smrtelné nehody při jízdě z kopce např. na raftu, člunu apod. Ty dokáží cestou z kopce vyvinout značnou rychlost, přičemž je velmi obtížné až nemožné je řídit nebo brzdit," poučil Novák.

Smrtelné nehody na horách jsou časté.

Video  Český horolezec nepřežil pád ve Vysokých Tatrách.  - tv JOJ
Video se připravuje ...

ninga ( 29. března 2017 10:39 )

Tohle vážně nebyl sportovní výkon.

alIahakbar ( 29. března 2017 10:18 )

Sportem ku zdraví.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání