Maminka s tatínkem a sestra Adélky u městského soudu původně vysoudili dokonce pět milionů, krajský soud v Brně jim ale ve středu část nároku upřel. Informaci přineslo Právo. Pozůstalí původně žalovali i dopravní společnost, které patřil autobus, soud ale uvedl, že ta nemá právní odpovědnost a veškerá tíha jde za cestovní kanceláří.

„Je riziko, že při přepravě dojde k usmrcení osob, a je na cestovní kanceláři, aby činila opatření k prevenci nebo si sjednala pojistné krytí,“ uvedl soudce Michal Ryška.

Majitel cestovky Martin Vašulín mezitím podle soudu odklonil své podnikání na dceru. Původní cestovka již neexistuje, ale ve stejné provozovně a s argumentem 23 let zkušeností funguje kancelář Adria Bus, kde je jednatelka uvedena právě Vašulínova dcera.

Soudce tuto snahu vyhnout se odpovědnosti ostře odsoudil. „Utrpení rodiče, který ztratil dítě, nelze poměřovat daňovým přiznáním nebo kvalitou jeho daňových poradců,“ upozornil Ryška. Reagoval tak na to, že Vašulín se odvolával na úpadek své firmy kvůli špatné finanční situaci. Rozsudek je pravomocný.

Video: Poslechněte si, jak se vyjádřil majitel CK Martin Vašulín bezprostředně po nehodě autobusu.

Video
Video se připravuje ...

Vyjádření majitele CK Atlas Adria Martina Vašulína k nehodě autobu Blesk - Gabriela Peringerová

Fotogalerie
19 fotografií