Řidič (26) superbu podle svědků nedobrzdil, narazil do Renaultu Clio před sebou a doslova ho katapultoval do protisměru přímo proti autobusu. „Muž středního věku v něm utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl. Přivolaný lékař už mohl pouze konstatovat smrt,“ sdělila Blesku mluvčí jihomoravské záchranky Hedvika Kropáčková.

Podle mluvčího jihomoravských hasičů Davida Jirouše se tělo třiačtyřicetiletého šoféra podařilo vyprostit ze zdemolovaného vozu až po hodině. Autobus po střetu sjel do pole a zastavil až po sto metrech.

Dalších pět osob vyvázlo z hromadné nehody s lehkými zraněními. Jednalo se o řidiče autobusu, tři cestující a řidiče druhého automobilu, který podle všeho tragickou událost zavinil. „Všechny jsme převezli do znojemské nemocnice,“ doplnila Kropáčková.

Silnice v místě tragédie zůstala neprůjezdná až do půl páté odpoledne. „Do té doby jsme odkláněli dopravu v křižovatce na Miroslav a také v křižovatce na Čejkovice,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.  

Poblíž místa dnešní nehody došlo k tragické události také před 14 dny, kdy se u křižovatky na Mackovice srazilo osobní auto s náklaďákem. Nehoda si tehdy vyžádala dvě lidské oběti.

Video: Nehoda v Türkově ulici v Praze, řidič auto otočil na střechu!
Fotogalerie
10 fotografií