Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Zpověď oběti: Přežila jsem útok »sušické bestie«!

Autor: red - 
19. března 2017
19:14

Od popravy »sušické bestie« Marie Fikáčkové uplyne 13. dubna 2017 56 let. Tuto zdravotní sestru rozčiloval pláč miminek a kvůli němu jim promačkávala hlavičky, bila je a zraňovala. Jana Gibová její řádění přežila a vzpomíná, jak unikla smrti.

V únoru 1960 umřely v sušické porodnici dvě děti. Pitvy novorozenců ukazují, že zemřeli kvůli těžkému poranění mozku, a u jednoho navíc odhalily zlomeniny rukou.

Fikáčková se přiznává, že jednomu dítěti 20 hodin po porodu úmyslně promáčkla hlavičku a zlámala obě ruce. Druhé, šestitýdenní miminko těžce poranila. Při výslechu doznala i to, že útočila na deset dalších dětí, to ale policie neprokázala. Odsouzena byla za dvě vraždy a dvě těžká ublížení na zdraví k trestu smrti. Popravili ji 13. dubna 1961 ve věku 24 let.

Utrhnuté ucho

Reportérům Očima Josefa Klímy se podařilo vypátrat Janu Gibovou (rozenou Motykovou), která jako novorozeně přežila útoky Fikáčkové! I za její zranění byla Fikáčková souzena. „Utrhla mi ucho tak, že mi viselo jenom za ten boltec. Měla jsem opravdu štěstí, že jsem začala brečet a že se na to přišlo opravdu včas. Když zjistili, že ouško nemám, tak ho zašili a nemám ani žádný následky,“ řekla Očima Josefa Klímy Jana Gibová.

Záchrana

Ze spárů Fikáčkové unikla na poslední chvíli. „Tenkrát řekli, ještě abych tam zůstala, že mě dají dohromady, ale táta řekl, že ne. To mě asi zachránil, protože jinak by mě dodělala, protože ona tam ještě byla,“ řekla Očima Josefa Klímy Jana Gibová. A hlavně, obětí Fikáčkové může být mnohem víc, než se dosud ve spisech k případu uvádělo.

Video  Josef Klíma: Vyhrožovali mi zabitím! Nikdo neví, kde opravdu bydlím!  - Petr Soukup, Markéta Reinischová
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání