Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Kdo rozčtvrtil Otýlii Vranskou (†22)? Po 84 letech je policie vrahovi na stopě!

Autor: aba - 
16. března 2017
17:59

Vražda prostitutky Otýlie Vranské  z roku 1933 je jedna z nejzáhadnějších vražd v historii Československa. Nejen, že byla spáchána brutálně, ale vrah nebyl nikdy dopaden. Teď historikové tvrdí, že budou znát totožnost vraha během několika měsíců.

Otýlie Vranská byla slovenská prostitutka žijící v Praze. Její vrah ji rozčtvrtil a kusy těla nacpal do dvou kufrů, kdy jeden dojel vlakem do Bratislavy a druhý do Košic. Tělo bylo posláno zpátky do Prahy vyšetřovatelům spolu s dalším obsahem obou kufrů. Kufry a věci byly vystaveny v Bartolomějské ulici v budově policejního ředitelství, aby si lidé mohli předměty prohlédnout pro případ, že je poznají.

Tělo bylo pečlivě umyto a odříznutá hlava učesána a nafocena. Fotka pak vyšla v novinách, aby mohla být oběť identifikována. Otýlii poznala jedna z jejích sester, která také pracovala v Praze.

Vrah nebyl nikdy dopaden. Spekulovalo se o kudrnatém blondýnovi, se kterým byla žena viděna naposledy, ale také o muži, který pod přezdívkou posílal do novin dopisy se svým přiznáním. V těch se objevovaly i nezveřejněné detaily k případu, ale pisatel nebyl nikdy dopaden.

Teď jsou prý ale historici jen krůček od vyřešení této vraždy. „Máme dva možné pachatele,“ uvedl pro iDnes.cz vedoucí správy sbírek Muzea Policie ČR Radek Galaš. Vyšetřování se jim podařilo zúžit jen na dva podezřelé a identitu vraha by měli znát do léta. Vycházeli ze starých spisů a testů DNA podezřelých. Při vyšetřování případu jim pomohlo dívat se na věci jinak, než jak je vnímali naši předkové, bez stresu a tlaků, protože se jedná o vraždu starší než osmdesát let. Identitu podezřelých ale prozradit nechtěl, dokud se nepotvrdí všechny testy. 

Na reportáž z jiného odloženého případu, tentokrát ze Slovenska, se podívejte ve videu.

Video  Zabitou ženu se ani po roce nepodařilo identifikovat.  - tv JOJ
Video se připravuje ...

aeraluna ( 17. března 2017 15:25 )

Ehm...je to pěkné, ale k čemu????? Konfrontace s odhaleným pachatelem nejspíš nepřipadá v úvahu...takže to stále bude jen teorie.

star5cream ( 17. března 2017 09:10 )

dajte mu doživotie!!!

salto ( 17. března 2017 08:43 )

Já si myslím, že to byl Zeman s Babišem

majdulka ( 16. března 2017 18:49 )

Jeden čas se mluvilo i o panu Dr. Jiráskovi, protože rozřezaná byla údajně chirurgem nebo řezníkem. Podle odbornosti řezů. Snad se to dozvíme.

barracuda.sro ( 16. března 2017 18:33 )

Že by Babiška

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání