Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Opilci na Silvestra stříleli v centru Strakonic: Ten mag*r střílel i na mě!

Autor: hra - 
3. ledna 2017
18:01

V centru Strakonic se střílelo. Neznámý ozbrojenec si vybral za terč výlohy obchodů a také okna bytu. Majitelka jedné z prodejen napočítala na skle šest zásahů a přivolala policii.

„Prodavačky si ráno ničeho nevšimly. Já přijela odpoledne do obchodu a z dálky v odrazu slunce zahlédla něco podivného na skle. Až když jsem přišla blíž, viděla jsem zásahy. Máme na skle bezpečnostní fólii. Ve skle jsou kulaté, skoro třímilimetrové díry, náboje dovnitř neproletěly. Kulek bylo šest,“ řekla včera Blesku majitelka obchodu Dana Villnerová.

Opilí střelci?

Na místo přijela výjezdová skupina včetně experta na balistiku. Policisté až do pondělních večerních hodin hledali ve sněhu na chodníku stopy. Díru po střele objevili ve výloze i zaměstnanci papírnictví vzdáleného asi 50 metrů. Vše nasvědčuje tomu, že neznámý ozbrojenec střílel v ulicích Strakonic už na Silvestra.

Na sociální síti si totiž na Nový rok postěžovala jedna z obyvatelek žijících v centru, že jí někdo střílel do oken. „Magoři. Vykoukla jsem z okna, a on si dovolil střílet i na mě,“ napsala A. K. Podle dalšího diskutujícího byli pachatelé dva. „Já je viděl. Jeden držel pistoli v ruce u nás pod okny a druhý mu nabíjel zásobník. Byli pěkně zlitý, padali jim náboje,“ napsal V. K.

Policie hledá svědky

Policisté šetří střelbu jako výtržnictví a poškození cizí věci. „Poškozeni byli majitelé dvou obchodů a obyvatelé bytu v ulici Podskalská. Ve všech třech případech pachatel poškodil skleněné tabule oken. Jakým způsobem a čím k poškození došlo, je zatím předmětem vyšetřování,“ uvedla policejní mluvčí Jaromíra Nováková. Podle jejích slov vyšetřovatelé uvítají každé svědectví, které souvisí s tímto případem. Stačí zavolat na linku 158 nebo na číslo 974237700.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání